Traian Băsescu, despre legea defăimării: "Este PUMN în gură pentru apărarea celor protejaţi"Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că Legea defăimării, iniţiată de Liviu Dragnea, reprezintă "pumn în gură pentru apărarea celor protejaţi" şi spune că ar trebui atacată la CCR, dacă va fi adoptată în Parlament, în actuala formă. 

Traian Basescu
Traian Băsescu

"Categoric, trebuie trimisă la Curtea Contituțională, întoarsă în parlament, cu observațiile președintelui. Aș întoarce această lege cu o singură idee: Uitaţi-o. Pentru că așa, România, de când va fi promulgată această lege, va semăna cu China, cu India, cu Federația Rusă, cu zone care nu au nicio democrație. Și asta vă spune un om care, online este atacat în media prin preluarea emisiunilor, spre exemplu ale Antenei 3.

Eu cred că mai devreme deja, defăimarea gratuită nu va mai prinde la români. Ori asta este forța unei națiuni- când defăimătorii nu mai au succes. Noi ne privăm prin această lege de dreptul de a lăsa românii să se maturizeze. Să nu mai pice în capcanele gratuitării. Să facă deosebirea între defăimare și anchete jurnalistice, care uneori pot merge apropiate de adevăr, dar fără să fie extrem de exacte. Aceasta lege ne duce în aceeași linie cu China, India sau cu Federația Rusă, și chiar cu țările de dictatură din Africa", a spus Traian Băsescu, la B1 TV.

Fostul președinte al României a mai spus că ținta acestei legi este un "pumn în gură pentru apărarea celor protejați".

"Ținta nu este apărarea onoarei lui Băsescu de defăimarile de la Antena 3, care sunt preluate de online. Este pumn în gură pentru apărarea celor protejaţi. Vă dați seama cum ar țipa domnul Oprea că este defăimat pentru doctorate. Vă dați seama cum ar țipa domnul Curaj că este în Academia de Științe ale Securității Naționale, alături de mulți alți academicieni peste noapte. Ei nu trebuiesc defăimati. Ținta este precisă- pumn în gură. Pentru ca ei vor spune- "da, eu sunt doctor"- au patalamaua la mana, "până când o instanță va spune că am plagiat, nu ai dreptul să mă faci pe mine, Oprea, Curaj sau alți doctori sau doctoranzi". Este o lege care vrea să pună pumnul în gură dezbaterii publice. Vor să ne aducă la stadiul de China, Federația Rusă sau altele", a conchis Băsescu.

Etichete: defăimare, legea defaimarii, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE