Traian Băsescu îl critică pe ambasadorul SUA la București: M-a deranjatFostul preşedinte Traian Băsescu l-a criticat pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm. Fostul şef de stat spune că l-a deranjat uşurinţa cu care oficialul "a dat semnalul că putem sta în continuare în stradă". Băsescu a mai subliniat că este greşit ca un "reprezentant al unei țări de asemenea calibru, pe care o prețuim, să încerce să stimuleze rămânerea în piață". 

Traian Basescu il critica pe ambasadorul SUA la Bucuresti: M-a deranjat
Traian Băsescu îl critică pe ambasadorul SUA la București: M-a deranjat

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, preciza săptămâna trecută,  într-un comunicat de presă, că îi încurajează pe toţi românii "să rămână implicaţi în procesul civic", precizând, totodată, că aşteaptă "cu nerăbdare" să colaboreze cu preşedintele, prim-ministrul interimar şi cu guvernul în "domeniile prioritare comune".

Redăm în continuare, dialogul dintre moderatorul DIGI 24 şi fostul preşedinte, în care Băsescu susţine de fapt, că el a avut o observaţie la adresa ambasadorului, şi nu un atac:

Claudiu Pândaru: Într-o declarație publică, am văzut un atac la adresa ambasadei...

Traian Băsescu: A ambasadorului... Nu un atac, o observație.

Claudiu Pândaru: E prima. Până anul trecut îi considerați parteneri.

Traian Băsescu: Și acum îi consider la fel. M-a deranjat ușurința cu care a dat semnalul că putem sta în continuare în stradă. Eu cred că și domnia sa a văzut scăderea în intensitate, a putut să analizeze că reacția reală a fost în primele zile, nu în ultimele zile când piața se penibilizează. Aseară erau sub o mie. O continuare, o stimulare la a se continua ce a fost în primele zile e greșită. Guvernul a căzut, suntem într-o zonă de instabilitate, Ucraina, Moldova - nici Bulgaria nu se simte bine. A venit timpul politicului, să revenim la o atmosferă de calm și rațiune.

Un reprezentant al unei țări de asemenea calibru, pe care o prețuim, să încerce să stimuleze rămânerea în piață, e greșit. Președintele a spus abia aseară, după ambasador.

Etichete: ambasador, hans klemm, protest, SUA, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h