Traian Băsescu, întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei: "Hai să mai păstrăm un mister"Traian Băsescu nu a oferit până acum un răspuns ferm dacă va intra sau nu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Analizez", este ultimul răspuns al liderului PMP. Până acum, şi-au anunţat candidatura pentru funcţia de edil-şef  al Bucureştiului Gabriela Firea (PSD), Nicuşor Dan (USB), Ludovic Orban (PNL) şi Ciprian Ciucu (M10). 

Traian Basescu
Traian Băsescu
Foto: facebook traian basescu

Întrebat miercuri dacă va candida sau nu la Primăria Capitalei, Traian Băsescu a evitat din nou un răspuns clar.

"Dacă am lămurit-o că nu voi candida la preşedinţia Republicii Moldova, hai să mai păstrăm un mister. Să vedem. Analizez, voi face ce trebuie", a declarat Traian Băsescu, la Adevarul Live. 

În ceea ce îi priveşte pe cei care şi-au anunţat deja candidatura, Băsescu a arătat câ sunt "interesanţi".

Pe de altă parte, Traian Băsescu a precizatcă nu are de gând să candideze la Preşedinţia Republicii Moldova, explicând că a cerut cetăţenia statului vecin pentru a-şi respecta promisiunea pe care a făcut-o atunci când era preşedintele României şi ca semn de solidaritate cu cetăţenii Republicii Moldova.

"Motivul pentru care am cerut a fost pentru că la un moment dat am făcut această afirmaţie din funcţia de preşedinte şi am spus că, după ce îmi termin mandatul, voi solicita şi cetăţenia Republicii Moldova ca semn de solidaritate cu cetăţenii Republicii Moldova. Până la urmă, în timpul meu s-au dat 500.000 de cetăţenii româneşti cetăţenilor Republicii Moldova. Mi s-a părut un gest de respect pentru moldoveni să cer şi eu cetăţenia Republicii Moldova la rându-mi", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu.

El a ţinut să sublinieze că pentru a candida la Preşedinţia Republicii Moldova ar trebui să locuiască cel puţin zece ani în statul vecin, iar el nu are de gând să facă acest lucru.

"Trebuie să ai cel puţin zece ani domiciliul pe teritoriul Republicii Moldova, mie nici prin cap nu-mi trece să-mi schimb domiciliul să locuiesc în Republica Moldova", a arătat Băsescu.

Totodată, fostul preşedinte a spus că a auzit vorbindu-se în spaţiul public că îşi doreşte cetăţenia Republicii Moldova pentru a se proteja de procurorii români, catalogând aceste afirmaţii drept "speculaţii ale unor oameni de proastă calitate".

"Nu am niciun gând şi am văzut că speculaţiile unor oameni de proastă calitate punând această solicitare pe seama faptului că m-aş ascunde de procurorii români în Modova. Păi din Moldova te aduce orice serviciu românesc în 24 de ore, te aduce ca turist, ca cei vrei tu, dar eu nu am vorbit de renunţarea la cetăţenia română. Deci, răspund în faţa legilor româneşti", a precizat Băsescu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a  comentat şi vizita lui Klaus Iohannis în Turcia.

"La vizita asta sper ca două lucruri să rezolve domnul Iohannis. Unu, să lămurească faptul că în România nu se pot construi moschei pentru că avem atât cât ne trebuie pentru comunitatea noastră", a spus Băsescu, precizând că "slăbiciunea" europenilor de a accepta construcţii de moschei finanţate, de multe ori, de Arabia Saudită, Iran sau alte state musulmane a dus la apariţia unor lideri care "propovăduiesc Islamismul radical".

O altă problemă pe care Băsescu speră ca preşedintele Klaus Iohannis să o rezolve în cursul vizitei în Turcia este legată de redeschiderea accesul cărnii de oaie româneşti pe piaţa turcă. Preşedintele Klaus Iohannis se află într-o vizită de stat în Turcia.

Etichete: alageri Bucuresti, Traian Băsescu, Traian Băsescu Primaria Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE