Traian Băsescu, la Judecătoria Sectorului 5. S-a deschis dosarul "DEMISIA în 5 minute"Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a prezentat, joi dimineaţă, la Judecatoria Sectorului 5, după ce s-a deschis dosarul "DEMISIA în 5 minute", in care Parchetul General solicita redeschiderea urmaririi penale impotriva fostului sef de stat.

Traian Basescu, la Judecatoria Sectorului 5. S-a deschis dosarul "DEMISIA in 5 minute"
Traian Băsescu, la Judecătoria Sectorului 5. S-a deschis dosarul "DEMISIA în 5 minute"
Foto: Grup RC

Traian Basescu a venit in jurul orei 8,40, insa procesul lui este programat pentru ora 12,00. Parchetul General a deschis acest dosar pe numele lui Traian Basescu pe baza unei plangeri depuse impotriva fostului presedinte de Ioan Serb, scrie stirileprotv.ro.

Initial, cererea Parchetului a fost trimisa la inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta care si-a declinat competenta in favoarea Judecatoriei sectorului 5.

Acuzatiile au legatura cu o declaratie pe care acesta a facut-o in 2007, in contextul demersurilor de suspendare a sa din functie.

"Cineva a cerut sa fiu anchetat pentru fals in declaratii, pentru ca in 2007 am spus ca demisionez in cinci minute si nu am demisionat. si acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar", declara Basescu, la inceputul lunii octombrie.

Pe 17 aprilie 2007, Basescu a afirmat ca, daca Parlamentul va vota suspendarea sa din functie, isi va da demisia in cinci minute.

"In situatia in care, in pofida avizului Curtii Constitutionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, in maxim cinci minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional", spunea atunci seful statului, intr-o declaratie de presa.

Ulterior, Basescu a renuntat la decizia de a demisiona.

Parchetul General a deschis mai multe dosare penale pe numele lui Traian Basescu in urma unor plangeri depuse impotriva lui de diverse persoane.

Etichete: audiat, demisia in cinci minute, judecătoria sector 5, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h