Traian Băsescu nu a fost invitat la aniversarea SenatuluiPreşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a explicat de ce preşedintele Traian Băsescu nu a fost invitat la evenimentele aniversare din 17 iunie. 

Traian Basescu, primele declaratii dupa ALEGERILE EUROPARLAMENTARE, la ora 13.00 (Foto bzc.ro)
Traian Băsescu, primele declaraţii după ALEGERILE EUROPARLAMENTARE, la ora 13.00 (Foto bzc.ro)

„Preşedintele a militat pentru un parlament unicameral şi pentru desfiinţarea Senatului. Nu a făcut decât să decredibilizeze instituţia Parlamentului, aşa că prezenţa domniei sale nu este oportună”, a declarat Tăriceanu, conform digi 24.

„La festivitate se va vorbi despre tradiţia Senatului. Vom aborda rolul Senatului în perspectiva următorilor ani. Rolul Senatului este important, acela de a elimina excesele Camerei Deputaţilor, trebuie să fie adaptat necesităţilor din ziua de azi. Senatul va trebui să devină o cameră de reprezentare a regiunilor. Şeful statului nu a fost invitat la şedinţa aniversară a Senatului, prezenţa domnieii sale nu este oportună în aula în care vom sărbători acest eveniment. Cred în sistemul parlamentar bicameral. Din păcate, preşedintele nu a făcut decât cu multă determinare şi perseverenţă să decredibilizeze instituţia Parlamentului", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a adăugat că decizia referitoare la neinvitarea preşedintelui Traian Băsescu nu e una personală, întrucât el nu poate decide în numele Senatului.

„Am discutat în Biroul Permanent al Senatului, a fost un consens că nu are rost să invităm preşedintele. Pentru trimiterea invitaţiilor eu am semnat, am pus viza mea pe acea listă", a susţinut preşedintele Senatului.

Pe de altă parte, el a subliniat că a semnat personal invitaţia către Regele Mihai, care nu va putea fi prezent, astfel că la eveniment a fost delegată Principesa Margareta, care va susţine un discurs.

Etichete: aniversare, Călin Popescu Tăriceanu, Senat, Traian Băsescu

0/1 COMENTARII
Evita Pe Peron
11 iun 20:41
+0
VOTURI
-0


„Domnule” Tăriceanu, văd că ignorați cu bună știință rezultatele unui referendum care a decis ca România să aibă un Parlament UNICAMERAL, precum și micșorarea numărului de tăietori de frunze la câini ce-și petrec zilele prin acea instituție.
Dacă Președintele României nu este binevenit la acea festivitate pentru că a militat pentru un Parlament unicameral, conform cu dorința românilor, atunci nici românii nu sunt bineveniți la aceeași manifestare, pentru că și ei au cerut același lucru - un Parlament unicameral.
Iar dacă „dumneavoastră” decideți că românii nu sunt bineveniți într-o anumită instituție, atunci avem un motiv și mai mare de a cere desființarea acelei instituții.
Refuz să plătesc o instituție care mă sfidează pe față!

„Domnule” Tăriceanu, demisia de urgență! Nu mai reprezentați poporul român!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h