Traian Băsescu păstrează suspansul legat de candidatură. Ce spune de varianta TurcescuPreședintele PMP, Traian Băsescu, a precizat că decizia sa în privința unei candidaturi la Primăria Capitalei este luată, dar o va anunța la momentul potrivit.

Traian Basescu
Traian Băsescu
Foto: jurnalul.ro

"Decizia mea este luată, dar nu consider oportun să vă spun ce decizie am luat. (...) O să fac ceea ce trebuie, o să fac ceea ce se cade pentru un politician ca mine, care a obținut două mandate de parlamentar, două mandate de primar general, două mandate de președinte al României. Deci, am discernământul să fac ceea ce se cade să fac, după un asemenea background politic. (...) Eu de la politică am obținut toate funcțiile care se obțin prin vot — parlamentar, primar, președinte", a declarat Traian Băsescu la România Tv, întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei, scrie Agerpres.

El a adăugat că își permite să-și anunțe deciziile și mai târziu, spunându-i-se că mai sunt câteva zile până la termenul limită de depunere a candidaturilor.

Întrebat despre varianta ca PMP să-l desemneze pe Robert Turcescu drept candidat al formațiunii la funcția de primar general, Băsescu a răspuns: "Interesant".

Marian Munteanu, un lider de tip naționalist, un lider de tip legionar 

Traian Băsescu spune că are o poziție neutră față de Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, și că în anii '90 l-a văzut ca pe un exponent al Pieței Universității, ulterior cu o evoluție interesantă, cu abordări naționaliste, ușor aplecate spre doctrina legionară.

"Am o poziție neutră față de el, nu-l urăsc, nu-l iubesc. Eu îl țin minte pe Marian Munteanu ca pe un exponent al Pieței Universității. La vremea când el era pe toate ecranele, eu eram la Constanța și atunci cel puțin, impresia, văzut de la distanță, era aceea că aveam în față un lider al studenților care era împotriva sistemului comunist. Asta este poza pe care eu o am de la începutul anilor '90. (...) Pe urmă, el a avut o evoluție interesantă, nu aș spune condamnabilă, cu abordări relativ naționaliste, atât cât l-am urmărit eu pe Marian Munteanu (...), abordări naționaliste ușor aplecate și către doctrina legionară. Aici îl poziționez eu pe Marian Munteanu. Dacă în mod sincer crede în abordările de tip legionar, aici e o discuție care trebuie făcută", a declarat Traian Băsescu.

Președintele PMP a adăugat că percepția despre Munteanu derivă din opțiunile exprimate de acesta în declarațiile sale politice.

"După mine, este un lider de tip naționalist, un lider de tip legionar, dar nu este rostul meu să-l critic. Nu pe Marian Munteanu îl critic și nu relația lui cu eu știu ce instituții sau ce personalități. Abordările lui acestea sunt. El poate să le aibă, le-au avut mulți în România, dar n-au prins", a mai declarat Băsescu.

Întrebat dacă Marian Munteanu este bun să ocupe funcția de primar general, președintele PMP a răspuns: "Funcția de primar general este o funcție extrem de grea".


Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE