Dosarul lui Traian Băsescu, în care este acuzat de uzurparea funcției de președinte,NU SE REDESCHIDEUPDATE - Magistrații au decis ca dosarul lui Traian Băsescu, în care este acuzat că a ocupat ilegal funcția de președinte al României, să nu fie redeschis.

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, se prezintă, marţi, în faţa instanţei. Băsescu va afla astăzi dacă va fi deschis un nou dosar pe numele său, în timp ce Vanghelie contestă măsursa arestului la domiciliu.

Traian Basescu si Marian Vanghelie, in fata instantei, astazi
Traian Băsescu și Marian Vanghelie, în faţa instanţei, astăzi
Foto: romaniaregional.ro

UPDATE La ieşirea de la CAB, Băsescu a declarat că a stat puţin în faţa judecătorilor pentru că nu poate să dureze mai multe "când se invocă lucruri care nu au nicio legătură cu Constituţia şi cu legea". "Eu am exercitat funcţia de preşedinte al României numai în baza deciziilor Curţii Constituţionale. Dânsul (senatorul Ioan Ghişe n.r.) reclama faptul că nu am ţinut cont de hotărârea Parlametului de suspendare, numai că nu Parlamentul are rolul de a stabili când o persoană are dreptul să ocupe poziţia de preşedinte al României. Numai Curtea Constituţională poate valida sau invalida referendumul. Curtea Constituţională a invalidat referendumul din vara anului 2012, cu recomandarea expresă să îmi reiau atribuţiunile de preşedinte", a declarat fostul preşedinte. "Asta e viaţa, democraţia", a mai afirmat Băsescu, potrivit stiripesurse.ro.

Traian Băsescu a ajuns la Curtea de Apel în jurul orei 8.30.

Fostul preşedinte a declarat, la intrarea în sediul Curţii de Apel, că nu are emoţii.

Acesta a fost citat într-un proces în care s-a solicitat infirmarea ordonanţei de neîncepere a urmării penale pentru uzurpare de calităţi oficiale, potrivit realitatea.net.

Este vorba despre o plângere formulată de un jurist după referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. Persoana respectivă a considerat faptul că fostul preşedinte a revenit ilegal la funcţia de şef al statului, motiv pentru care a făcut o plângere. Deşi s-a decis neînceperea urmării penale, bărbatul a contestat măsura.

Totodată, şi Marian Vanghelie ajunge în faţa instanţei, marţi.

Primarul suspendat al Sectorului 5 constestă prelungirea arestului la domiciliu.

Magistraţii au decis să menţină măsura arestului la domiciliu pentru primarul suspendat al Sectorului 5, în luna august.

Etichete: dosar penal, instanţă, Marian Vanghelie, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h