Traian Băsescu, despre demisia lui Niţu: E aproape un şantaj, a fost îndepărtat din funcţieFostul președinte Traian Băsescu susține că Tiberiu Nițu avea dreptul să fie însoțit de coloană oficială, iar decizia de a demisiona a fost "un moment de slăbiciune". "E aproape un șantaj, a fost îndepărtat din funcție", consideră Băsescu.

Basescu critica amenintarile lui Putin si cere reactii de la Iohannis si Ciolos
Băsescu critică amenințările lui Putin și cere reacții de la Iohannis și Cioloș
Foto: cronicaromana.net

Tiberiu Nițu avea dreptul să fie însoțit pe drum, mai ales că nu a solicitat casă de la RAAPPS în București și făcea naveta pentru a ajunge la serviciu, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, potrivit b1.ro.  "După mine, a fost un moment de slăbiciune că și-a dat demisia", a arătat Băsescu.

Băsescu a mai precizat că nu este deloc un prieten al fostului procuror general, dar în cazul acesta nu poate să nu remarce că nu există nicio acuzație, ci doar o presiune publică inutilă.

Totodată, Băsescu a mai susținut că Nițu ar fi trebuit să rămână în fruntea Parchetului General și să apere această instituție, nu să cedeze unui șantaj și să demisioneze.

"Tiberiu Nițu a fost propunerea susținută puternic de Victor Ponta ca o condiție ca să fie de acord cu Laura Codruța Kovesi, ca să fie lucrurile clare. Așa a fost situația atunci. Eu cred că a fost maxim ce puteam să fac. Eu privesc la situația instituțională.

Eu nu am auzit încă o acuzație la adresa lui Nițu. Știe cineva o acuzație? În schimb, o presiune pornită de toate tunurile mediatice știm cu toții că există.

Pe mine Nițu m-a batjocorit după ce mi-am termina mandatul. Nu-i sunt prieten. De câte ori mergea la CSM mai spunea de 80 de dosare penale ale fostului președinte al României. A făcut un joc politic care nu i-a făcut cinste. Nu pot să-l respect foarte mult din acest motiv. Pentru mine Nițu e o pată de grăsime pe un perete, un cineva care a trecut pasager pe la Parchetul General, dar discutăm de instituția Parchetului General. E aproape un șantaj, a fost îndepărtat din funcție. Se poate întâmpla oricui în România anului 2016", a susținut Băsescu

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, A DEMISIONAT, marți seară, în urma scandalului "coloanelor oficiale".

Fostul preşedinte a susţinut că, în opinia lui, Niţu era îndreptăţit să circule cu escortă. ''Această funcţie e echivalentă cu funcţia unui ministru. Întâmplător, acest domn, după mine, renunţând în mod ruşinos la această instituţie a întinat-o, deşi trebuia să stea să-o apere din funcţie, nu a cerut o casă de la RAAPPS în Bucureşti, ci făcea naveta Bucureşti-Ploieşti pe DN1. Nu ştiu dacă îmi puteţi spune multe zile în care pe DN1 să nu fie morţi'', a arătat fostul preşedinte.

Etichete: coloană oficială, Tiberiu Niţu, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE