Traian Băsescu, ţinta unui atac cibernetic: "Mi s-a intrat în calculator"Fostul şef al statului, Traian Basescu, a declarat, joi seara, că în urmă cu două luni a fost şi el ţinta unui atac cibernetic. Declaraţia fostului preşedinte vine în contextul scandalului privind spionarea şi tentativele de intimidare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Traian Basescu, tinta unui atac cibernetic: "Mi s-a intrat in calculator" (Foto qmagazine.ro)
Traian Băsescu, ţinta unui atac cibernetic: "Mi s-a intrat în calculator" (Foto qmagazine.ro)

"Mie acum vreo doua luni mi s-a intrat in calculator. Am informat STS, au venit, s-a recuperat ce se putea recupera, in rest zeci de mii de fisiere distruse, poate si sustrase. Se pare ca in calculatorul tatalui doamnei Kovesi s-a intrat in luna martie. Aveam documente nesecrete in calculator, de exemplu rapoartele Administratiei prezidentiale care oricum sunt publice si care aveau semnificatia lor pentru mine", a declarat Traian Basescu, citat de Hotnews. 

In legatura cu scandalul legat de spionarea si tentativele de intimidare la adresa Laurei Codruta Kovesi, Traian Basescu a afirmat ca "N-am decat o amintire legata de acest lucru: Bica la Paris. Nu stiu cine a fost, daca a fost tot Black Cube, dar s-a mai intamplat sa avem procurori filati. Ca persoana publica e clar ca trebuie sa te astepti. M-a plans cineva pe mine cand ziaristii erau buluc pe maica-mea si taica-meu era pe patul de moarte? M-am plans vreodata ca presa era buluc pe fetele mele? Asta e viata unei persoane publice. Pe urmele Alinei Bica a fost o companie privata, nu paparazzii. Nu neaparat Black Cube, dar o companie privata."

Etichete: atac cibernetic, calculator, DNA, Laura Codruţa Kovesi, tinta, Traian Băsescu

0/1 COMENTARII
Maximus
08 Apr 14:27
+0
VOTURI
-0
Aha, deci nu el i-a platit pe cei de la Black-Cube?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE