Pe unde va fi deviat tramvaiul 41, din cauza lucrărilor la metrouLinia tramvaiului 41 va fi deviată, o dată cu avansarea lucrărilor la magistrala M5 de metrou. Chiar dacă s-au speculat mai multe rute pe care tramvaiul ar putea fi deviat, directorul RATB spune că există o singură variantă care să fie și utilă pentru călători, și fezabilă pentru Regie. 

Dan Trifu, consultant la Magistrala 5 și vice-președinte al asociației Eco-Civica, declara, pentru B365.ro, că, dacă lucrările la metrou vor decurge conform planului și nu vor mai avea intârzieri, acestea vor forța devierea sau suspendarea tramvaiului 41, această linie alăturându-se unui lung șir de mijloace de transport în comun deviate pentru realizarea metroului din Drumul Taberei. Acesta a mai precizat atunci că s-au pus în discuţie mai multe variante de deviere a tramvaiului, dar nu s-a convenit la folosirea vreuneia dintre ele. 

"Linia tramvaiului 41 va fi blocată câteva luni de zile la intersecția Bd. Timișoara-Strada Brașov, spre capăt la Ghencea. Primăria cere devierea atât la dreapta, spre Industriilor cât și la stânga, înspre Vasile Milea-Răzoare. S-ar putea să meargă pe Calea 13 Septembrie până la capătul din Ghencea", a spus Dan Trifu, menţionând că lucrările pentru devierea tramvaiului, extrem de costisitoare, vor fi executate excusiv pe cheltuiala Metrorex.

Însă, până în prezent nu s-a luat nicio decizie în privinţa devierii liniei de metrou uşor. Oficialii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) spun că nu au fost încă anunţaţi cu privire la data exactă şi perioada în care va fi deviată linia de tramvai, în contextul în care această măsură depinde numai de evoluţia lucrărilor la magistrala M5 de metrou, iar decizia privind data devierii liniei tramvaiului 41 urmează să fie luată de constructorul metroului Drumul Taberei. Cu toate acestea, directorul RATB, Adrian Mihai Câmpurean spune că varianta înaintă de Trifu, privind devierea tramvaiului prin Calea 13 Septembrie nu este una viabilă.

"Nu ştiu exact dacă s-au aprobat la Metrorex fondurile pentru devierea liniei 41, nu sunt la curent cu stadiul derulării lucrărilor de acolo. Va trebui să facem un proiect să vedem cum ne ducem cu 41, probabil înspre Depoul Militari, ca să putem să întoarcem. Vrem să facem un deranj foarte mic pentru public, pentru că pierdem foarte mulţi călători în zona respectivă. Traseul tramvaiului 41 va fi deviat pe Bd. Timişoara spre Depoul Militari, care e la capăt, şi, pe acest tronson, va avea traseu comun cu liniile de tramvai 8, 25 şi 35. Trebuie să găsim o modalitate de a asigura posibilitatea de a vira la dreapta în aşa fel încât să întrerupem cât mai puţin circulaţia şi să afectăm cât mai puţin călătorii. Există şi posibilitatea să deviem linia tramvaiului 41 pe Calea 13 Septembrie, dar noi am stabilit că ar fi probabil mai simplu să mergem înspre Depoul Militari şi să facem navetă de autobuz pe tronsonul afectat de lucrările la metrou pentru că pe Calea 13 Septembrie îi plimbăm exagerat de mult pe călători şi se pierde foarte mult timp. Ar trebui să suplimentăm practic tramvaiele pe linie ca să acoperim acest tronson pe Calea 13 Septembrie", a declarat, pentru B365.ro, Adrian Mihai Câmpurean.

Directorul RATB a mai precizat că pe tronsonul afectat de devierea liniei tramvaiului 41 - de la intersecția Bd. Timișoara-Strada Brașov până în Ghencea - se vor introduce curse navetă de autobuz care să asigure transferul călătorilor din zonele respective. "Sper să nu pierdem un număr mare de călători din acea zonă. Dacă vom introduce liniile navetă le vom dimensiona în aşa fel încât să putem preluăm tot fluxul de călători", a explicat Câmpurean.

În ceea ce priveşte posibilitatea blocării liniei de tramvai pe tronsonul Bd. Timişoara - Depoul Militari, odată cu devierea necesară lucrărilor la metroul Drumul Taberei, directorul Regiei spune că nu ia în calcul reducerea numărului de tramvaie de pe linia 41. "Probabil că se vor succeda foarte multe tramvaie pe tronsonul ăla. Ne confruntăm cu o problemă de exploatare destul de complicată, dar vom găsi soluţia cea mai bună şi pentru noi şi pentru călători. E posibil să avem probleme acolo pentru că viteza comercială e mai mică fiindcă nu e aceeaşi infrastructură. Vor fi ceva probleme şi nu e simplu deloc", a punctat Adrian Mihai Câmpurean.

Etichete: Adrian Mihai Câmpurean, Bd. Timisoara, linia 41, lucrări metrou, magistrala 5, metrou drumul taberei, realitatea, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, Sectorul 6, tramvaiul 41

0/5 COMENTARII
Calin
23 iun 20:20
+0
VOTURI
-0
Ing., unde anume vrei tu sa faca cap de linie la Lujerului? In pasaj?
Traseul 41 este de tramvaie, pentru a intoarce un tramvai e nevoie de sine. Unde pui tu sinele alea la Lujerului?

Cererea de transport din zona nu justifica tramvaiele? Ai mers vreodata cu 41? Daca da, cum poti spune ca nu se justifica atatea tramvaie?
Iar daca nu, ceea ce banuiesc, dat fiind ca propui cap de linie la Lujerului, de ce-ti dai cu parerea? Lasa-i pe aia din zona sa decida, ca ei stiu mai bine ce au nevoie.
Calin
23 iun 20:14
+0
VOTURI
-0
Cataline, probabil ca tu nu mergi cu tramvaiul ala, altfel ai sti ca un autobuz nu poate inlocui tramvaiul usor. E o circulatie infernala pe la Lujerului si mai incolo spre Crangasi. In loc sa pui un autobuz care sa ramana blocat in trafic, mai bine o iei pe jos. Ajungi mai repede.
luci
13 iun 18:47
+0
VOTURI
-0
Practic,nu inteleg un lucru si anume de ce tin mortis ca linia 41 odata deviata sa aiba acelas numar de vagoane cand cu alea foarte bine se pot suplimenta liniile din zona 8,25...etc.
Cătălin
13 iun 13:20
+0
VOTURI
-0
Dar de ce nu face direct 641 și scoate tramvaiul din uz?
Ing.
13 iun 13:12
+0
VOTURI
-0
Viteza comerciala pe Bd. Timisoara (de la Plaza) si mai departe spre Depoul Militari e mai mica doar pe hartie (adica programele de circulatie sunt umflate). Practic, acel tronson, lung de vreo 6 km se parcurge in maxim 15 minute. Pentru comparatie, toata linia 41 are 10 km, parcursi in 35 de minute. Insa e adevarat ca cererea de transport din zona nu justifica atatea tramvaie... mai bine ar face cap de linie la Lujerului, ca e loc (dar nu cred ca se complica ei atata). Si devierea pe la Razoare e o varianta, insa trebuie rezolvata gatuirea de la Razoare (adica trebuie ca Militia sa dea amenzi celor care blocheaza linia de tramvai).

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE