TRAMVAIUL 41, DEVIAT TIMP de 5 LUNI pentru construcția MAGISTRALEI 5: Impactul va fi foarte mareMetrorex anunță că urmează să devieze linia de tramvai 41 în vederea continuării lucrărilor la Magistrala 5 de metrou. Astfel, mijlocul de transport în comun urmează să aibă un alt traseu pentru cel puțin cinci luni. Cu toate acestea, nici Metrorex, nici RATB nu ştiu momentul în care va începe această deviere. Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB, consideră că "impactul va fi foarte mare, având în vedere fluxul de călători".

Tramvaiul 41 urmeaza sa fie deviat
Tramvaiul 41 urmează să fie deviat

"Linia de tramvai 41 se va devia local, pe o lungime de 100 de metri, înaintea intersecţiei dintre Bulevardul Drumul Taberei şi strada Braşov şi 50 de metri după intersecţie, pe partea stânga în sensul de mers spre pasajul Lujerului, pentru o durată de aproximativ 5 luni", au explicat reprezentanţii Metrorex, într-un răspuns la solicitarea B365.ro.

Cu toate acestea, Metrorex nu a comunicat momentul în care se va pune în practică această deviere. Mai mult, RATB recunoaşte că, oficial, nu s-a luat încă nicio decizie. Nici modul în care se va efectua acest demers nu este cunoscut momentan. Chiar şi aşa, purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu, consideră că impactul va fi unul foarte mare, ţinând cont de numărul de călători pe care traseul liniei 41 îl are.

"În contextul lucrărilor la metrou din zonă probabil vor interveni modificări asupra traseului liniei 41. Oficial, acum, nu s-a luat nicio decizie. În strategie există și această modificare, având în vedere construcția liniei de metrou. În momentul în care noi primim de la Metrorex o solicitare privind această deviere atunci vă pot oferi mai multe informații. Impactul va fi foarte mare, având în vedere fluxul de călători de pe traseul liniei 41. Cred că va fi reorientat către alte terminale. Nu știu, vor fi două secțiuni. Cred că se vor face bretele pentru Timișoara. Probabil vor fi și niște lucrări de infrastructură suplimentare. Nu mă pot pronunța acum", a declarat Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.

Stadiul lucrărilor la Magistrala 5 de metrou

Pe secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, din punct de vedere structural, stadiul fizic de execuție al stațiilor este de 90%, iar al tunelurilor și galeriilor de 95%. Termenul fixat de Ministerul Transporturilor și constructorii proiectului este mijlocul anului 2017 pentru deschiderea circulației pe Magistrala 5. Ministrul Dan M. Costescu a subliniat eforturile depuse de toate părțile implicate pentru devansarea acestui termen, față de sfârșitul lui 2017, se arată într-un comunicaT al Ministerului Transporturilor.

Stadiul lucrărilor la toate stațiile M5 de pe secțiunea Râul Doamnei – Eroilor:

1. Eroilor 2
Execuția structurii este realizată în proporție de 68%. În acest moment se lucrează la legătura dintre M5 și M1 și se efectuează excavații pentru stația de pompare. De asemenea se lucrează la soluţii pentru diminuarea perioadei aferente devierii traficului auto.

2. Academia Militară
Execuția structurii este realizată în proporție de 85%. Aceasta este ultima statie care va fi definitivată deoarece la finalul proiectului va servi la evacuarea tuturor instalaţiilor tehnologice utilizate la execuţia tunelurilor (benzi transportoare pentru materialul rezultat din excavaţia acestora pe întreaga secţiune aflată în execuţie) precum şi pentru introducerea materialelor pentru finalizarea tunelurilor (bolţari prefabricaţi pentru zona finală a a secţiunii, respectiv Eroilor 2 – Puţ de scoatere TBM situat în parcul Operei şi legătura Eroilor 2 – Magistrala 1)

3. Orizont
Execuția structurii este realizată în proporție de 98%. Traficul auto va fi reluat în totalitate în zona stației până la data de 15 iunie 2016, iar centrala de ventilaţie de pe interstația Orizont - Academia Militară (Stație PETROM), se va realiza până la sfârșitul acestui an.

4. Favorit
Execuția structurii este realizată în proporție de 97%. În această zona se va putea circula, la suprafață, fără restricții înainte de finalul anului 2016.

5. Drumul Taberei 34
Execuția structurii este realizată în proporție de 94%. De asemenea, în zona acestei stații, traficul rutier va putea fi reluat până la finele lui 2016.

6. Parc Drumul Taberei
Execuția structurii este realizată în proporție de 62%.

7. Romancierilor
Execuția structurii este realizată în proporție de 95%. Traficul autoturismelor în zonă va fi permis în totalitale în Trimestrul IV din 2016.

8. Brâncuși
Execuția structurii este realizată în proporție de 94%. Și aici traficul rutier va fi reluat fără restricții până în decembrie 2016.

9. Râul Doamnei
Execuția structurii este realizată în proporție de 51%. În prezent, se lucrează la devieri ale rețelei de canalizare, însă este nevoie de avizul Primăriei Sectorului 6.

10. Stația și Depoul Valea Ialomiței
Execuția structurii este realizată în proporție de 98%, iar finisajele în proporție de 24%. Traficul auto va fi redeschis după achiziția lucrărilor de iluminat public, estimată la începutul Trimestrului IV din 2016.

În acest moment, la toate stațiile se execută finisaje.

Proiectul a fost finanțat integral de la bugetul de stat până în luna aprilie 2013. Ulterior, acesta a primit acordul Comisiei Europene pentru finanțarea din fondurile structurale în cadrul POST 2007 – 2013 şi ulterior fazat în POIM 2014-2020.

Etichete: 41 drumul taberei, deviere linie 41, linie de tramvai 41, magistrala 5, Metrorex, metrou

0/1 COMENTARII
vvvd
27 Jun 13:49
+0
VOTURI
-0
Poate au bunăvoința și se ocupă și de modernizarea căilor de rulare și de modernizarea peroanelor înguste lipsite de balustrade de protecție cu bănci,cu copertine și cu garduri de protecție pe Bulevardul Mărăști.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h