Transplanturile pulmonare vor fi reluate în scurt timp, anunță Ministerul SănătățiiTransplanturile pulmonare vor fi reluate în scurt timp. Ministerul Sănătății anunță că a deblocat procedurile, prin semnarea scrisorii de intenţie între Agenţia Naţională de Transplant şi Eurotransplant, organizaţia europeană de profil.

Transplanturile pulmonare vor fi reluate in scurt timp, anunta Ministerul Sanatatii
Transplanturile pulmonare vor fi reluate în scurt timp, anunță Ministerul Sănătății
Foto: dcnews.ro

"Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a avut o serie de întâlniri cu Prof. Bruno Meiser, Preşedintele Eurotransplant şi Prof. Walter Klepetko, şeful Secţiei de chirurgie toracică şi al programului de transplant pulmonar de la Clinica Universitară AKH din Viena, acolo unde sunt efectuate operaţiile de transplant pentru pacienţii români, cu organe prelevate şi puse la dispoziţie prin reţeaua Eurotransplant. Astfel, s-a stabilit că pentru toţi cei 7 pacienţi români, aflaţi în evaluare, vor fi reactivate procedurile necesare, primii doi dintre aceştia urmând să fie supuşi transplantării, imediat ce vor fi identificaţi donatorii compatibili", se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, următorii paşi stabiliţi includ oficializarea relaţiei României cu Eurotransplant, prin semnarea unui nou acord - ultimul încheiat expirând la finele anului 2013 - evaluarea şi recoltarea plămânilor de la eventualii donatori români şi, ulterior, înfiinţarea a minimum trei centre regionale de urmărire post-transplant, în România.

"Părţile au convenit, totodată, că pe fondul creşterii cererilor pentru acest tip de procedură terapeutică, respectiv de faptul că AKH, prin agenţia Eurotransplant, nu poate asigura mai mult de 10 transplanturi anual, este imperios necesară deschiderea unui Centru Naţional de Transplant în România", se mai arată în documentul citat.

Etichete: transplant, transplant pulmonar

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE