Transportatorii atacă Master Planul de Transport: "Erori de aritmetică și interese de grup"Transportatorii și autoritățile s-au contrazis la Ministerul Transporturilor. Autoritatile au încercat să convingă reprezentanții societății civile, dar mai ales firmele de transport să susțină Masterplanul.

Ce este un drum expres si cum se deosebeste de o autostrada
Ce este un drum expres şi cum se deosebeşte de o autostradă
Foto: finantistii.ro

"Documentul dupa care se vor construi autostrazi in Romania apara interese de grup, contine erori aritmetice de clasa a II-a si nu respecta interesele economice ale tarii", au strigat transportatorii, conform stirileprotv.ro.

Dupa o ora de dezbateri, directorul CNADNR a explodat. Transportatorii i-au cerut autostrada intre Sibiu si Pitesti, nu un drum expres, asa cum vor sa construiasca autoritatile. 

"Sa fim seriosi, prietene, tara asta nu a trait din fonduri europene de cand e Romania. Nu stam exclusiv la mana fondurilor europene. Vom trai din banutii nostri.", a declarat Ioan Rus, ministrul Transporturilor.

Sibiu - Pitesti este principalul coridor economic al tarii, care face legatura dintre Constanta si Nadlac, spun transportatorii, iar drumul expres va diminua viteza si gabariturile.

Potrivit transportatorilor, Autostrada Sibiu-Pitesti costa 1,7 miliarde de euro si avem 85% din costuri acoperite. Pentru Autostrada Comarnic-Brasov am plati pana la 1,8 miliarde de euro.

Ministerul sustine insa ca traficul ar fi mai mare pe la Brasov decat pe la Sibiu.

Dar transportatorii ii contrazic pe oficiali si spun ca nu au luat in calcul drumurile alternative, iar masterplanul a carui realizare a costat doua milioane de euro contine erori de calcul.

Ministerul Transporturilor stie cat costa fiecare kilometru de autostrada. La campie 4,5 milioane de euro, iar la munte 20 de milioane.

Etichete: autorități, Master Planul de Transport, ministru Transporturilor, transportatori

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE