Transportatorii continuă marţi PROTESTELE pe centura Capitalei şi în toată ţaraTransportatorii sunt hotărâţi să continue protestele în toată ţara, inclusiv pe centura Bucureştiului, mergând cu o viteză de 10 kilometri pe oră pe centurile oraşelor şi îngreunând traficul, până când Guvernul va găsi o soluţie la problema tarifelor RCA, considerate prea mari, a declarat marţi, pentru News.ro, preşedintele de onoare al Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu.

Centura Bucuresti
Centura Bucureşti

Luni, sute de şoferi de camioane, autobuze, microbuze şi autoturisme au protestat în mai multe judeţe din ţară, inclusiv pe centura Capitalei, faţă de scumpirea poliţelor RCA.

Transportatorii sunt decişi să declanşeze astfel de proteste în toate marile oraşe, iar în 15 septembrie sunt pregătiţi să protesteze la nivel naţional, dacă guvernul nu va lua măsuri care să îngheţe tariful RCA.

"Nu ne-a sunat nimeni de la guvern, în mod cert vom continua protestele, inclusiv pe centura Bucureştiului. Cerem o măsură urgentă care să reglementeze problema tarifelor RCA", a declarat, marţi, pentru News.ro, Augustin Hagiu.

CITEŞTE ŞI REACŢIA lui Firea la protestele transportatorilor care au blocat centura Capitalei

Principala nemulţumire a transportatorilor este legată de preţul tarifelor RCA, care a crescut accelerat din vara anului trecut până acum.

La sfârşitul anului trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a semnat un acord cu patronatele din transporturi, pentru plafonarea creşterii tarifelor RCA la 50% faţă de nivelul înregistrat în vara anului trecut.

Însă un raport al ASF arată că preţul mediu al unei poliţe RCA pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone a fost în iulie de 10.704 lei, cu 121% peste nivelul înregistrat în al doilea trimestru din 2015, de 4.843 lei. În plus, au fost cazuri când tarifele RCA au crescut şi de cinci ori peste nivelul din vara anului trecut.

Dacă va avea loc, protestul din 14-15 septembrie va fi organizat de Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România COTAR, Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale (ARTRI), Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE2002), Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) şi Asociaţia Operatorilor de Transport Rutier Apulum.

Etichete: centura Capitalei, poliţă RCA, proteste rca, proteste transportatori, RCA, trafic centura capitalei

0/1 COMENTARII
zdup
06 Sep 11:46
+0
VOTURI
-0
P o l i t i a p o a t e a p l i c a l e g e a ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h