Traseul Turistic al Bucureştiului, Bucharest City Tour, reluat de la 1 Mai, în prima zi de PaştiRELUARE TRASEU TURISTIC BUCHAREST CITY TOUR 2016. Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) anunţă că, începând din 1 mai 2016, prima zi de Paşti 2016, Regia reintroduce traseul turistic Bucharest City Tour. 

Traseul Turistic al Bucurestiului, Bucharest City Tour, reluat de la 1 Mai, in prima zi de Pasti
Traseul Turistic al Bucureştiului, Bucharest City Tour, reluat de la 1 Mai, în prima zi de Paşti

RELUARE TRASEU TURISTIC BUCHAREST CITY TOUR 2016. Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) reintroduce, începând cu 1 Mai 2016, prima zi de Paşti, traseul turistic cu autobuze double-decker, Bucharest City Tour, anunţă Regia într-un comunicat. 

De altfel, RATB a început cu ceva timp în urmă pregătirile pentru reintroducerea traseului turistic al Bucureştiului şi a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul privind procedura de închiriere a celor patru autobuze supraetajate (cu câte 77 locuri fiecare) care vor face parte din Bucharest City Tour în 2016.

Pentru închirierea autobuzelor, fără şofer, care să facă turul oraşului şi a principalelor obietive turistice, în următoarele şase luni, Regia era dispusă să plătească 144.000 euro fără TVA.

Ce obiective turistice sunt pe traseul Bucharest City Tour

RELUARE TRASEU TURISTIC BUCHAREST CITY TOUR 2016. Traseul Bucharest City Tour se desfăşoară în jurul punctelor de interes turistic din Bucureşti, respectiv: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.

RELUARE TRASEU TURISTIC BUCHAREST CITY TOUR 2016.  Călătorii plătesc pentru un bilet 25 de lei în cazul adulţilor, respectiv 10 lei în cazul copiilor între 7-14 ani. Pentru copii sub 7 ani, călătoria este gratuită dacă sunt însoţiţi de un părinte. Tichetele de călătorie se pot achiziţiona atât de la centrele de vânzare ale RATB, cât şi din autobuze, având valabilitate de 24 de ore. 

Reprezentanţii RATB spun că această legitimație de 24 de ore le permite turiştilor, români și străini, să se oprească pe traseu, să viziteze anumite obiective sau să mănânce în oraş şi să revină apoi să reia turul Bucureştiului de unde vor.

Pe unde circulă autobuzele supraetajate şi cât costă călătoria

RELUARE TRASEU TURISTIC BUCHAREST CITY TOUR 2016. Şi în acest sezon traseul a rămas neschimbat şi cuprinde unele dintre cele mai importante obiective turistice din Capitală. Autobuzele de pe linia Bucharest City Tour circulă în intervalul orar 10.00 - 22.00, pe ruta Piaţa Presei - Muzeul Satului, trecând pe lângă Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Piaţa Revoluţiei, CEC, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană şi Parcul Herăstrău.

Traseul cuprinde 14 staţii în total şi este parcurs în aproximativ 50 de minute.

Turiştii Bucharest City Tour au la dispoziţie ghiduri audio în limbile română, engleză, franceză şi italiană, hărţi şi pliante, cu informaţii despre obiectivele turistice de pe traseu, precum şi sistem internet wireless gratuit.

RELUARE TRASEU TURISTIC BUCHAREST CITY TOUR 2016.  Linia turistică de vizitare a oraşului, Bucharest City Tour, a fost lansată în anul 2011 în cadrul unui proiect pilot derulat de RATB împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea. De atunci, a fost reluat în fiecare an. 

Peste 40.000 de persoane s-au plimbat, anul trecut, cu Bucharest City Tour

RELUARE TRASEU TURISTIC BUCHAREST CITY TOUR 2016.  Numărul turiştilor care au călătorit cu autobuzele Bucharest City Tour, în perioada 15.05.2015 – 13.10.2015, a fost de 42.757, iar suma încasată din vânzarea titlurilor de călătorie a fost în cuantum de 1.005.370 lei, a anunţat RATB.

Comparativ cu sezonul anterior 2014, anul trecut s-a înregistrat o creştere a mediei lunare a numărului de călători cu 16% (de la 7.372 clienţi/lună în 2014 la 8.551 clienţi/lună în 2015), a precizat RATB. 

- See more at: http://www.b365.ro/ratb-pregateste-linia-turistica-de-vizitare-a-orasului-cand-se-deschide-bucharest-city-tour-2016_248565.html#sthash.IGATjcdc.dpuf

Etichete: 1 MAI 2016, Bucharest City Tour, prima zi de pasti 2016, reluare circuit turistic, RELUARE TRASEU TURISTIC BUCHAREST CITY TOUR 2016

0/1 COMENTARII
paul
30 Apr 00:42
+0
VOTURI
-0
Au dat lovitura aia care inchiriaza autobuzul. In 2 maxim 3 ani si-au scos banii. Porbabil o fi din nou vreo tzeapa a celor de la primarie sau RATB.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE