Tratamentul pentru recuperarea copiilor bolnavi de cancer va fi plătit de statProgramele de recuperare pentru copiii diagnosticaţi cu cancer vor fi decontate de stat. Decizia va fi aplicată de la 1 aprilie. Acum, statul plăteşte integral tratamentul şi, parţial, şedinţele de recuperare.

Tratamentul pentru recuperarea copiilor bolnavi de cancer va fi platit de stat
Tratamentul pentru recuperarea copiilor bolnavi de cancer va fi plătit de stat

Reprezentanţii Casei Naţionale de Sănătate au anunțat că tratamentul de recuperare pentru copiii diagnosticaţi cu cancer va fi decontat de stat. Anunțul a fost făcut de Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer.

CNAS decontează în prezent doar 10 zile de recuperare, o dată la trei luni.

„Biletul de trimitere, o dată la trei luni. Sunt 10 zile. Restul, dacă poţi să achiţi contravaloarea şedinţelor, le achiţi şi poţi să faci în continuare”, spune Andreea Drăgan mama unui copil bolnav de cancer

După ce părinţii şi asociaţiile pacienţilor s-au plâns, CNAS a decis să includă în programul naţional de oncologie întreaga perioadă de recuperare, potrivit Digi24. 

„Nu avem o experienţă, ca să zicem, uite, anul trecut am tratat 100 de cazuri, pe un nou subprogram şi anul ăsta tratăm 110 şi costă atât. Din programul de oncologie, începem, funcţionăm şi vedem...şi sigur, va fi finanţat corespunzător”, declara Vasile Ciurchea preşedintele CNAS.

Medicii spun că decontarea integrală va ajuta la dezvoltarea centrelor de recuperare din spitale.

„Nu sunt de acord ca, în toate condiţiile, în toate cazurile, pacienţii, în situaţii limită, în momentul evoluţiei favorabile a bolii, trebuie rejectaţi de spital şi trimişi în altă parte. Asta ar fi o nenorocire pentru foarte mulţi dintre ei”, spune Monica Dragomir preşedintele Societăţii de Oncologie Pediatrică.

Mai mult, ar putea fi incluse în programul naţional de oncologie şi şedinţele de asistenţă de care beneficiază părinţii.

5000 de copii cu cancer sunt trataţi anual în România. Medicii au diagnosticat anul trecut 550 de cazuri noi.

Etichete: cancer, CNAS, copii, decontat, recuperare, tratament

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE