Trattoria Buongiorno din Centrul Vechi, locul în care chelnerii sunt umiliţi lângă masa taDacă simţi vreodată că şeful te ceartă prea des sau că lucrezi într-o atmosferă tensionată, ai putea să mergi la Trattoria Buongiorno. Ca să vezi că se poate mult mai rău. Când am fost noi acolo, am avut ca fel principal certuri între angajaţi, trei chelneri umiliţi lângă masa noastră şi nişte paste aproape arse. 

Trattoria Buongiorno din Centrul Vechi, locul in care chelnerii sunt umiliti langa masa ta
Trattoria Buongiorno din Centrul Vechi, locul în care chelnerii sunt umiliţi lângă masa ta
Foto: noulcentrulvechi.ro

Joi seara, după ce am ieşit la fotografiat Festivalul Luminiii de pe Calea Victoriei, desfăşurat până în faţa BNR, am căutat un loc în care să mâncăm paste, care să fie cât mai la îndemână. Am ales Trattoria Buongiorno de la intrarea în Centrul Vechi.

Plasatoarea a fost amabilă, am aşteptat puţin până să ne găsească o masă, însă ni s-au lungit urechile până a venit mâncarea şi pentru că am fost obligate să asistăm la cinci certuri de-ale personalului, de-a lungul a maxim 80 de minute.

Mâncarea a venit greu, după 45 de minute şi după ce am întrebat dacă mai vine vreodată. Am comandat nişte Penne al Forno (28 de lei), al căror sos era inexistent, cel mai probabil pentru că a secat după au fost ţinute prea mult la cuptor (mozzarela de deasupra era aproape arsă). Chelneriţa care ne-a luat comanda era simpatică şi amabilă, chelnerul care ne-a adus comanda şi cel care ne-a adus nota, la fel de simpatici. Simpatici cu noi, pentru că între ei se purtau ca şacalii.

Cinci certuri de-ale personalului au avut loc lângă masa noastră. Trei dintre ele, generate de femeia care părea şefa de sală, o şefă-clişeu într-un costum deux-piece negru, cu o cască bluetooth în ureche şi gura mare. "Motivul pentru care bărbaţii din lumea asta sunt misogini", ca să o citez pe prietena cu care eram.

Că a avut sau nu dreptate femeia când s-a luat de trei dintre chelneri, n-aş şti să spun. Dar, aşa cum tinzi să iei apărarea părintelui care ţipă mai puţin, când ai tăi se ceartă, aşa am rămas şi noi cu impresia că femeia e un balaur care simte plăcere când umileşte subalternii.

Cearta începea din centrul sălii, cu nişte ochi daţi peste cap şi priviri ucigătoare către "victimă", un chelner care, atunci când a trecut pe lângă o masă ce-i fusese repartizată, nu s-a uitat spre clienţi, iar clienţii cu pricina îl urmăreau cu privirea, probabil ca să ceară ceva. Băiatul se afla lângă masa noastră şi am fost nevoite să ascultăm toată tirada despre cum clientul e pe primul loc, cum el e neatent, nepăsător şi cum "nu se poate aşa ceva".

Din nou, poate avea dreptate. Dar putea să aibă dreptate şi câţiva metri mai încolo, după tejghea sau în bucătărie, ca să nu ne strice şi nouă seara. Mai ales că era a treia oară în care certa în acelaşi fel isteric un angajat. 

Pe lângă cele trei certuri dintre femeia-balaur şi angajaţii, au mai fost două între chelneri, la vreo două mese depărtare. Mai scurte şi mai puţin gălăgioase, dar la fel de evidente.

Înainte să plecăm, prietena s-a dus la şefa de sală şi i-a spus că a avut parte de o experienţă neplăcută în local şi că nu voia ca, după o zi de muncă, când voia să se relaxeze, să fie martoră la mai multe certuri decât ar vedea într-o săptămână. A adăugat că a fost deranjată mai ales de ea, pentru că ţipa constant la angajaţi.

Domnişoara s-a scuzat şi a încercat să ne explice că trebuia să rezolve problemele apărute şi că vinovaţii pentru incidente erau, de fapt, angajaţii. După ce  i-am subliniat că putea să facă asta în privat, nu lângă masa noastră şi DE TREI ORI, şi-a cerut scuze şi a promis că va fi atentă de-acum încolo.

Din nou, femeia o fi având motive să-i tragă de urechi şi poate era deosebit de stresată (restaurantul era destul de plin), dar cu siguranţă nu aş reveni într-un loc în care angajaţii sunt umiliţi în faţa noastră şi în care se ceartă şi între ei.

Concluzia: Nu prea ai parte de La dolce vita la Trattoria Buongiorno, şi nici mâncarea nu e suficient de bună încât să-ţi distragă atenţia de la ce se întâmplă în jur. E Ritorno Da Te... nope.

Etichete: buongiorno centrul vechi, review, Trattoria Buongiorno, Trattoria Buongiorno review

0/5 COMENTARII
@ Bend Over
25 apr 10:05
+0
VOTURI
-0
Da, mai Bend Over, asa e.
Asta e un articol de tipul "asa nu", pentru ca nu se cade sa spui altcuiva ce sa faca. Bineinteles, si tu faci exact acelasi lucru, dar ce conteaza? Tu ai voie, ca doar tu te apleci in fata.

Cunosc un tip a carui prima reactie la ORICE e sa te contrazica. Nu conteaza ce-i spui, el nu e de acord. Iar daca indraznesti cumva sa-i atragi atentia, incepe circul: tipa si face ca toate maimutele.
Exact acelasi comportament l-am sesizat la mai multe nume de pe aici (probabil acelasi comentator...). Face educatie aratand cu degetul la ceilalti, dar pe el nu se baga in seama.
Tot tu esti kay, Fox si ce alte nume mai ai?
Alexandru
25 apr 00:13
+0
VOTURI
-0
Ca cititor al acestui site mi -am permis sa fac o critica, sper ca, constructiva. Acest articol nu reprezinta o stire. Daca se dorea ca fiecare articol sa fie ferit de comentarii pozitive sau negative probabil nu exista aceasta sectiune.
CTY
24 apr 14:27
+0
VOTURI
-0
@Alexandru,Ben Dover: mai rasfirati baieti ca bate la ochi!
Respectivul local e de prost gust si pentru ca a ocupat jumatate din piateta de la intrarea in Centrul Vechi. Ce e ala spatiu public pentru spagarii de la primarie?
Ben Dover
24 apr 14:05
+0
VOTURI
-0
Comentariu de 2 bani. Ce-mi plac mie oamenii care au senzatia ca toata lumea din jur le datoreaza sa se poarte sau sa produca exact ce vor ei. Ce anume va indreptateste sa aveti o astfel de iesire tafnoasa pe un site public? Uite, mie imi place textul. Si chiar daca nu-mi placea, as fi putut gasi o metoda civilizata pentru a semnala asta, nu sa ma infoi ca un rege pe plantatia cu sclavi. Dar, pe de alta parte, eu nu-s crescut in padure.
Alexandru
24 apr 13:57
+0
VOTURI
-0
Articol de 2 bani. Ce cauta acest "review" al unui local aici. ? Miruna Bardulete va recomand forum-uri si site-uri dedicate review-urilor personale.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE