Trecerea STS în subordinea MAI, respinsă de SenatSenatul a respins, miercuri, trecerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Trecerea STS in subordinea MAI, respinsa de Senat
Trecerea STS în subordinea MAI, respinsă de Senat
Foto: jurnaluldenordvest.ro

Proietul de lege care prevedea trecerea STS in subordinea MAI a fost respins, miercuri, de senatori, după ce, iniţial, proiectul fusese adoptat tacit de Camera Deputatilor.

Proiectul a primit 79 "impotriva" si 4 voturi "pentru". Senatul este camera decizionala.

Proiectul primise aviz negativ de la Comisia pentru administratie publica si organizarea teritoriului si de la Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala, potrivit Hotnews.ro.

Proiectul a fost initiat de un grup de 153 de deputati si senatori PSD, singurul liberal care a semnat proiectul fiind George Scutaru, cel care a ajuns consilier prezidential al presedintelui Klaus Iohannis si a demisionat dupa doar trei luni, fiind acum urmarit penal intr-un dosar de coruptie.

Proiectul de lege, semnat printre altii de Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc si Eugen Nicolicea prevede ca STS se transforma intr-un Departament de Telecomunicatii Speciale in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, structura cu personalitate juridica, condusa de un secretar de stat, ajutat de 3 subsecretari de stat, numiti si eliberati din functie prin decizie a prim-ministrului.

Proiectul a fost initiat imediat dupa accidentul aviatic din Apuseni, cand Guvernul si PSD au dat vina pe STS pentru localizarea tardiva a epavei avionului prabusit. Seful STS, Marcel Opris, a negat categoric orice disfunctionalitate a Serviciului, iar presedintele Traian Basescu a declarat la acel moment ca desfiintarea unui serviciu de informatii ar aduce prejudicii in relatia cu aliatii din NATO.

Etichete: Ministerul Afacerilor Interne, ministerul de interne, Senat, Serviciul de Telecomunicații Speciale, STS

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h