Trei albanezi au încercat să intre ilegal în România, la granița cu BulgariaTrei albanezi au încercat să intre ilegal în România, din Bulgaria, ca să ajungă în Spațiul Schengen.

Trei albanezi au incercat sa intre ilegal in Romania, la granita cu Bulgaria
Trei albanezi au încercat să intre ilegal în România, la granița cu Bulgaria
Foto: giurgiu-news.ro

Trei cetateni albanezi care intentionau sa intre ilegal in Romania din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, destinatia finala declarata fiind tari din Spatiul Schengen, informeaza Politia de Frontiera,conform Hotnews.ro.

Joi seara, in jurul orei 21.30, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta - S.P.F. Ostrov au observat, in apropierea frontierei de stat, trei persoane care se deplasau pe jos, la frontiera verde, dinspre R. Bulgaria spre Romania.

Politistii de frontiera au retinut grupul format din trei barbati, care ulterior a fost condus la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetari. In urma verificarilor s-a stabilit ca cei trei sunt cetateni albanezi, cu varste cuprinse intre 24 si 33 de ani.

Din declaratiile celor trei migranti a reiesit faptul ca acestia au intrat in R. Bulgaria dinspre Macedonia, in data de 19.01.2016, deplasandu-se ulterior pe traseul Sofia - Ruse - Silistra, cu scopul declarat de a ajunge in Italia si Belgia.

In orasul Silistra au locuit la un hotel unde si-au planificat trecerea ilegala spre Romania si, in seara zilei de 21.01.2016, cei trei barbati au plecat pe jos, pana in momentul in care au fost surprinsi de patrula politistilor de frontiera romani.

Politistii de frontiera au intocmit in cauza actele premergatoare pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea frauduloasa a frontierei. La finalizarea cercetarilor, grupul de cetateni albanezi va fi predat autoritatilor de frontiera din R. Bulgaria, conform protocolului existent intre cele doua state, se mai scrie in comunicat.

Etichete: ilegal, politie frontiere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE