Trei bucureşteni, la spital după ce au căzut într-o râpă din Munţii BucegiTrei turişti din Bucureşti, două femei şi un bărbat, au fost transportaţi la spital, sâmbătă seară, după ce au căzut într-o râpă de aproximativ 60 de metri, în Masivul Bucegi, ei având diverse fracturi şi contuzii şi solicitând intervenţia salvamontiştilor. 

Trei bucuresteni, la spital dupa ce au cazut intr-o rapa din Muntii Bucegi
Trei bucureşteni, la spital după ce au căzut într-o râpă din Munţii Bucegi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Braşov, Ciprian Aldea, janramii montani şi salvamontiştii au fost anunţaţi prin serviciul de urgenţă 112, sâmbătă, în jurul orei 17.00, că trei turişti au alunecat pe o limbă de gheaţă şi au căzut într-o râpă, în Masivul Bucegi.

Cei trei turişti, două femei şi un bărbat, cu vârste de peste 20 de ani, făceau parte dintr-un grup de cinci persoane şi se întorceau la Cabana Mălăieşti, situată la altitudinea de 1.760 metri în Masivul Bucegi.

La un moment dat, când mai aveau circa 70 de metri până la cabană, cei trei au alunecat pe o limbă de gheaţă şi au căzut într-o râpă de 50-60 de metri, potrivit sursei citate.

"Ceilalţi doi care au rămas pe traseu au sunat la 112 şi au chemat ajutoare. O echipă formată din cinci jandarmi montani de la Râşnov şi cinci salvamontişti a pornit în căutarea turiştilor, iar în jurul orei 22.30 aceştia au fost coborâţi în zona unde se afla ambulanţa şi au fost apoi transportaţi la spital. Cei tei răniţi au suferit diverse contuzii şi traumatise, dar nu au răni grave. Una dintre femei are o fractură la mandibulă", a spus reprezentantul IJJ Braşov.

Turiştii erau echipaţi corespunzător şi nu se aflau în afara traseului sau într-o zonă interzisă, însă din cauza vizibilităţii reduse, fiind noapte, au alunecat în râpă.

Sursa: gandul.info

Etichete: bucureşteni, Munţii Bucegi, turişti, turişti Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE