Trei cetăţeni români, dintre care doi copii, au fost repatriaţi din SiriaTrei cetăţeni români (dintre care doi minori) au fost evacuaţi, la cerere, din Siria şi repatriaţi pe cale aeriană din Liban, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României la Damasc și Beirut.

Trei cetateni romani, dintre care doi copii, au fost repatriati din Siria
Trei cetăţeni români, dintre care doi copii, au fost repatriaţi din Siria
Foto: radioiasi.ro

Cei trei români au ajuns în siguranță la Bucureşti, astăzi, 8 iulie 2015, informează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Ambasada României la Damasc a eliberat documentele de călătorie necesare repatrierii și a asigurat întregul suport logistic. Formalitățile de tranzitare a frontierelor siriană și libaneză au fost efectuate la data de 7 iulie 2015. Reprezentanţii misiunilor diplomatice române la Damasc şi Beirut i-au însoţit pe cetăţenii români pe întreg traseul în Siria şi Liban, până la aeroportul internaţional din Beirut, pentru a asigura deplasarea acestora în condiţii de siguranţă.

Măsura face parte din demersurile constante de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasadele României la Beirut și Damasc, cetățenilor români aflați în situații deosebite, în statele cu risc major de securitate. MAE precizează că, încă din 2011, a intervenit în mod direct pe linia asigurării asistenței și protecției consulare, facilitând evacuarea și repatrierea din Siria a unui număr de 604 cetățeni români. Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflați în zonele de conflict, să contacteze misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistenţă și protecție consulară.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea informaţiilor furnizate atât prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă" ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât și al serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!". 

Etichete: mae, Ministerul Afacerilor Externe, siria

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h