Trei copii cu sindrom hemolitic uremic sunt internaţi la Spitalul "Marie Curie"Doi copii cu vârste sub doi ani din Craiova au fost internaţi la Spitalul "Marie Curie" din Capitală cu sindrom hemolitic uremic, în stare gravă, a declarat pentru News.ro prof. dr. Mihaela Bălgrădean, şeful Clinicii de nefrologie, precizând că un al treilea copil cu SHU, de opt luni, din Bucureşti, este în stare mai bună şi nu face dializă.

Trei copii cu sindrom hemolitic uremic sunt internati la Spitalul "Marie Curie"
Trei copii cu sindrom hemolitic uremic sunt internaţi la Spitalul "Marie Curie"

"Am avut cazuri de copii cu sindrom hemolitic uremic toată vara, dar erau cazuri sporadice. Acum avem doi copii aduşi de la Craiova în stare foarte gravă, putem spune printre cele mai grave pe care le-am avut în acest an, comparabile cu acelea din Piteşiti sau Braşov. Este vorba despre un copil de un an şi trei luni şi unul de un an şi opt luni. Primul a fost adus acum o săptămână şi al doilea acum trei zile. Ambii copii fac dializă peritoneală, iar ultimul are şi manifestări neurologice", a explicat prof. dr. Bălgrădean.

Ea a spus că un al treilea copil, în vârstă de opt luni, din Bucureşti a fost adus recent, dar el nu face dializă, este un stadiu mai uşor.

"Cu acest micuţ din Bucureşti vorbim deja de 32 de cazuri de sindrom hemolitic uremic din 1 ianuarie şi până acum. Sigur că ne aşteptăm ca numărul cazurilor de SHU să crească", a adăugat medicul.

Etichete: copil sindrom hemolitic uremic, sindrom hemolitic uremic, Spitalul Marie Curie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE