Fântânile arteziene din Parcul Herăstrău vor fi "îmbrăcate" în mozaic de Primăria CapitaleiFântânile arteziene din Parcul Herăstrău vor fi "îmbrăcate" în mozaic și travertin. Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) va repara bazinele celor trei fântâni arteziene situate la intrarea în parcul Herăstrău, dinspre Piața Charles de Gaulle și în zona Expoflora. Lucrările au fost contractate încă din noiembrie 2015, însă firma care a câștigat licitația nu a început lucrările la timp, iar contractul a fost prelungit până pe 30 aprilie 2016. 

Cele trei fântâni arteziene situate la intrarea în parcul Herăstrău, dinspre Piața Charles de Gaulle, și în zona Expoflora vor fi reabilitate în această primăvară.

"Au fost contractate lucrări de reparații bazine aferente fântânilor din zona Expoflora și intrarea dinspre Piața Charles de Gaulle. Lucrările de reparații la bazinele mari (zona Expoflora și intrarea dinspre Piata Charles de Gaulle) constau în: curățare bazine, desfacere protecție interioară din bazalt deteriorată, reparații fisuri pardoseală și pereți interiori, turnare beton, execuție hidroizolație, placare suprafețe interioare bazine cu mozaic (Charles de Gaulle) și travertin (Expoflora)", au precizat reprezentanții ALPAB într-un răspuns transmis B365.ro. 

ALPAB a încheiat un contract pentru repararea fântânilor încă din noiembrie 2015, însă firma Cris Garden SRL, cea care a câștigat procedura de atribuire, nu a început lucrările așa cum se angajase prin contract. În consecință, ALPAB a prelungit contractul până la 30 aprilie 2016. Suntem la mijlocul lunii martie și lucrările nu au evoluat prea mult. Deocamdată doar una dintre fântâni a fost înconjurată cu o plasă verde pentru delimitarea șantierului. 

B365.ro a solicitat ALPAB date privind costul acestor lucrări, însă nu am primit niciun răspuns în acest sens. 

Contract de aproape 10 milioane euro pentru reparații

Cris Garden SRL a mai încheiat cu ALPAB un contract în valoare de aproape 10 milioane euro pentru lucrări de reparații, extindere și mentenanță sisteme de irigații. Acordul-cadru a fost încheiat pe 29 decembrie 2014 pentru o perioadă de 48 de luni și are o valoare de 43,2 milioane lei cu TVA (9,7 milioane euro). 

"Acordul – cadru are ca obiect asigurarea funcționării instalațiilor de irigat aferente spațiilor verzi, deja existente, care necesită reparații, pe de o parte, și executarea unora noi în spațiile verzi în care nu au fost amplasate, pe de altă parte, precum și mentenanță acestora", se menționează în anunțul de participare la licitație. 

În baza acestui contract au fost executate deja mai multe lucrări. "Până în acest moment au fost executate lucrări de reparații ale sistemelor de irigatii în următoarele locații: Squar Sebastian, Squar str. Gheorghe Marinescu, Parc Opera Romana, intersectia Calea 13 Septembrie – B-dul Libertatii, Șoseaua Panduri, Intersectia Str. Progresului - Calea 13 septembrie, Parc Tineretului și Parc Sala Palatului, în valoare de 332.900.50 lei", au declarat pentru B365.ro, reprezentanții ALPAB. 

Tot Cris Garden SRL a primit de la Primăria Sectorului 3 întreținerea celor patru mari parcuri din sector – Titan, Alexandru Ioan Cuza, Titanii și Gheorghe Petrascu – pe o perioada de 8 ani firmei Cris Garden. Contractul a fost încheiat în 2014, iar pentru întreținerea spațiilor verzi, plantat flori, copăcei, pus băncuțe, locuri de joacă, coșuri de gunoi și arteziene, primăria estimează să plătească peste 200 milioane lei (circa 50 milioane de euro). De asemenea, firma Cris Garden a primit și dreptul de a exploata aceste parcuri, urmând să dea instituției o redevență anuală minimă de circa 30.000 lei.

Etichete: ALPAB, bazin, fântâni arteziene, Parcul Herăstrău, Primăria Capitalei

0/1 COMENTARII
Marius
17 Mar 17:02
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE