Trei israelieni închiși la Rahova au primit dreptul de primi mâncare kosherTrei israelieni aflați în în închisoarea Rahova vor primi zilnic mâncare de tip kosher, pentru care vor plăti ei. Judecătoria Sectorului 5 a obligat administraţia închisorii să le asigure deţinuţilor acest tip de alimentaţie.

Trei israelieni inchisi la Rahova au primit dreptul de primi mancare kosher
Trei israelieni închiși la Rahova au primit dreptul de primi mâncare kosher
Foto: observatorbn.ro

Judecătoria Sectorului 5 a obligat administraţia Penitenciarului Rahova să asigure zilnic mâncare de tip kosher deţinuţilor Kastro Charli, Malka Yosef Shamuel şi Erlich Nehmeia, încarceraţi pentru şantaj şi tâlhărie.

"Obligă administraţia Penitenciarului Rahova să permită petenţilor să primească zilnic (cu suportarea costului aferent de către aceştia ) mâncare de tip kosher, în cantităţi necesare a satisface nevoile personale ale acestora (inclusiv mâncare care necesită încălzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea încălzirii), să asigure servirea mâncării în aceleaşi condiţii ca şi celelalte persoane deţinute, precum şi să asigure condiţii de păstrare a mâncării pentru zilele în care aceasta nu poate fi livrată", se arată în minuta instanţei, citată de mediafax.ro.

Decizia Judecătoriei Sectorului 5 este definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova, Gabriela Livadariu, a declarat pentru MEDIAFAX că se fac toate demersurile necesare pentru a asigura acest tip de hrană deţinuţilor.

De asemenea, Gabriela Livadariu a precizat şi că se ia în calcul şi varianta să fie create condiţiile necesare preparării mâncării kosher de unul dintre deţinuţii de cult mozaic.

"La nivelul unităţii s-a asigurat alimentaţie în care a fost exclusă carnea de porc, la solicitarea deţinuţilor", a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova.

Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe Kastro Charli la 17 ani şi şase luni de închisoare, iar pe Malka Yosef Shamuel şi Erlich Nehmeia la câte 15 ani de închisoare. În acelaşi dosar Simhon Efraim Atzmon a primit 10 ani şi nouă luni de închisoare, Mihai Mila- şapte ani de închisoare, iar Zadok Beg- cinci ani de închisoare. Decizia a fost cotestată de inculpaţi, iar apelul este judecat la Curtea de Apel Bucureşti.

Etichete: inchisoare rahova, kopsher, Rahova

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE