Trei lăutari din România, cunoscuţi în toată Elveţia. Povestea lor a fost relatată de presa localăTrei lăutari buzoieni au devenit cunoscuţi după ce un clip postat pe Youtube şi filmat cu telefonul mobil într-un tramvai din Geneva, Elveţia, la începutul anului şi a depăşit 160.000 de vizualizări.

Lautari romani, faimosi in Geneva
Lăutari români, faimoşi în Geneva
Foto: captură video

Povestea lor a ajuns în presa din Ţara Cantoanelor, acolo unde Tribune de Geneve, o cunoscută publicaţie locală, a realizat un reportaj cu cântăreţii. Filmul postat pe 21 ianuarie pe YouTube strânsese 130.000 de vizualizări, atunci când a fost documentat materialul ziariştilor din Geneva. Acum, înregistrarea cu Gigi şi George care cântă melodia "Constantine, Constantine" în tramvai are deja peste 160.000 de accesări. Atunci când a fost înregistrat clipul, erau doar doi cântăreţi, însă pe parcurs li s-a alăturat un alt conaţional, Ştefan, potrivit Adevărul.

 

Cei trei lăutari le-au declarat ziariştilor elveţieni că provin din familii de muzicieni şi că au învăţat să cânte din "tată în fiu".

"E meseria noastră, doar asta ştim să facem. Ideal ar fi să fim angajaţi aici într-un restaurant, să cântăm muzică ţigănească sau orientală", a declarat George pentru Tribune de Geneve. Cei trei cunosc bine oraşul, deoarece fac de mult timp fac naveta Buzău - Elveţia. În prezent, ei spun că sunt autorizaţi de Primăria Geneva să cânte pe străzile şi în mijloacele de transport din oraş, declarând că muncesc cinstit pentru fiecare franc câştigat.

Etichete: elvetia, lautari buzau, lautari elvetia, romani elvetia, vedete lautari elvetia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE