Trei parcări subterane noi, în centrul Capitalei. Unde vor fi construite şi când vor fi gataPrimăria Capitalei va demara în perioada următoare procedurile de atribuire pentru construirea a două noi parcări subterane în centrul Capitalei, pe Walter Mărăcineanu și la Piața Dorobanți. Ulterior, municipalitatea va începe procedurile și pentru parcajul subteran de la Gara de Nord. Cele trei parcări vor asigura în total 1.700 de locuri. Parcările vor fi proiectate, construite și exploatate de un investitor privat. 

Trei parcari subterane noi, in centrul Capitalei. Lucrarile, concesionate unor investitori privati
Trei parcări subterane noi, în centrul Capitalei. Lucrările, concesionate unor investitori privați

"Directia Investitii are in plan realizarea unor parcari subterane in zone aglomerate din Bucuresti. In acest sens, in perioada imediata, vor fi demarate procedurile de atribuire a contractelor de concesiune de lucrari publice aferente parcarilor subterane Piata Walter Maracineanu si Piata Dorobanti, ulterior urmeaza sa fie demarat si proiectul Parcaj subteran Gara de Nord. Precizam faptul ca procedura de atribuire a contractelor de concesiune de lucrari publice consta in selectarea unui investitor privat care va proiecta, finanta, construi, exploata si administra parcarea subterana. Dupa finalizarea procedurii de atribuirea vor fi demarate lucrarile de construire a parcarilor subterane", au precizat pentru B365.ro reprezentanții Primăriei Capitalei. 

Cele trei proiecte sunt vechi de câțiva ani de zile și au fost prezentate de mai multe ori de fostul primar general Sorin Oprescu drept priorități ale Primăriei Capitalei. Însă până acum nu a fost găsit niciun investitor privat dispus să construiască noi parcări și să le administreze.

Ce prevăd proiectele

Parcarea din Piața Walter Mărăcineanu a fost proiectată cu două nivele şi o capacitate de 240 de locuri. Costul estimat al parcării este de 8,46 de milioane de euro.

Potrivit proiectului inițial, deasupra parcării va fi amenajată o piaţetă de 4.000 de metri pătraţi, după modelul celei de la Universitate. Termenul de execuţie al lucrării este de 12-18 luni.

Parcarea din Piața Dorobanți va avea două niveluri şi va asigura aprox. 250 de locuri pentru autoturisme. Intrarea în parcare se va face de pe Calea Dorobanţilor, din lateral, de pe ambele sensuri. Termenul de execuţie al lucrării este de 12-18 luni. 

Parcarea de la Gara de Nord este prevăzută cu 1.100 de locuri de parcare ar urma să fie construită sub parcul din fața Gării.

Potrivit proiectului, parcarea subterană de la gara de Nord va avea trei nivele, iar la nivelul 1 va funcționa o autogară. De asemenea, parcarea va fi interconectată cu gara.

Singura parcare subterană pe care Primăria Capitalei a reușit să o termine este cea de la Piața Universității. Parcarea a fost realizată în parteneriat public-privat cu firma Interparking și a fost inaugurată pe 15 noiembrie 2012, după trei ani de lucru și 10 milioane de euro investiți. Parcarea dispune de 425 de locuri de parcare pentru autoturisme și 21 de locuri de parcare pentru motociclete. Tariful este de 4 lei pe ora

Câte locuri de parcare sunt în București

Administrația Străzilor gestionează în mod direct 24 de parcări, cu o capacitate aproximativă de 5.700 de locuri. Alte spații sunt autorizate operatorilor privați. Estimările arată că, în total, există aproximativ 8.000 de locuri de parcare în 140 de parcări amenajate, se precizează în raportul preliminar pentru Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Regiunea București-Ilfov (PMUD).

Acestora li se adaugă și 175.453 de locuri de parcare de reședință, distribuite astfel: 

Sector 1 - 8.000

Sector 2 - 23.000

Sector 3 - 50.855

Sector 4 - 39.408

Sector 5 - 18.650

Sector 6 - 35.540.

Citește și ANALIZA: Șoferii fac legea parcării, în Capitală. PROPUNERI:15 parcări subterane cu 8.827 locuri

Etichete: parcare, Parcare Gara de Nord, parcare Piața Dorobanți, parcare subterană, parcare Walter Mărăcineanu

0/7 COMENTARII
LVS
22 mar 20:19
+0
VOTURI
-0
Nu mai betonati parcurile! In locul parcului din fata garii, in locul parcului din piata Dorobanti!!!??? Ati innebunit!
Marius
22 mar 19:38
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com
Cati
22 mar 14:15
+0
VOTURI
-0
Castigi bani de acasa! Ce-ai spune dacă ai primi imediat si GRATUIT un exceptional curs care te invata simplu sa castigi bani de acasa? Aceasta este oferta numarul unu: un sistem de lectii online si GRATUITE, cu explicatii foarte clare despre cum poti sa castigi bani de acasa! Cere si tu cursul la adresa de email:
catiwinchance@yahoo.com
cu textul “INFO”
Mihai
22 mar 11:22
+0
VOTURI
-0
Lol!
Parcare subterana universitate: gol
Parcare subterana Intercontinental: gol
Parcare subterana Cocor: gol
Parcare Unirii: gol
Trotuar: ocupat complet
Trecerea de pietoni: ocupat complet
Strazile cu indicatorul "Oprirea interzisa”: ocupat complet
Politia.: nu exista.
vvtx
22 mar 10:14
+0
VOTURI
-0
La M4 când au de gând să înceapă lucrările de extindere pe Șoseaua Viilor și pe Șoseaua Giurgiului????Bulevardul Ion Mihalache când va avea în toate stațiile de tramvai peroane modernizate cu bănci,cu copertine și cu garduri de protecție????Exemplul nu-i singular pericolele astea publice de peroane înguste lipsite de garduri de protecție existând și pe Calea Șerban Vodă,pe Bulevardul Gheorghe Șincai,pe Bulevardul Nerva Traian,pe Bulevardul Octavian Goga,pe Bulevardul Vasile Milea,pe Șoseaua Viilor,pe Șoseaua Giurgiului,pe Strada Alexandru Anghel,pe Strada Barbu Văcărescu,pe Calea Griviței etc.Iar populația capitalei în general doarme la o problemă ce pune în pericol viața pietonilor în loc să ia atitudine să se unească să pună capăt acestui coșmar.Când vor dispărea de pe fața capitalei modelele astea periculoase de peroane????
magda
22 mar 10:11
+0
VOTURI
-0
Adica vor urati si acea mica piateta de langa Gradina Cismigiu cum au facut si cu zona Universitatii??? O zona moarta, fara verdeata, doar beton?
primarele
22 mar 08:05
+0
VOTURI
-0
Si o baza spatiala se va construi in centrul Capitalei. Vezi cand va fi gata!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE