Trei pasaje auto din BUCUREŞTI, construite cu fonduri europene. Câţi bani sunt necesariPrimarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a avut vineri o întâlnire cu comisarul european Corina Creţu şi a declarat că este posibil ca 250 de kilometri de piste de biciclete şi trei pasaje rutiere să fie construite în perioada următoare din fonduri europene.

Pasaje din Bucuresti, construite cu fonduri europene
Pasaje din Bucureşti, construite cu fonduri europene

"În ceea ce priveşte Planul de Mobilitate Urbană Bucureşti - Ilfov, acesta se află în dezbatere publică, iar într-un timp foarte scurt vrem să îl aducem pentru dezbatere şi promovare în Consiliul General. Avem aici câteva proiecte care s-ar putea încadra pentru finanţare din fonduri europene, cum ar fi înfiinţarea reţelei utilitare pentru biciclete, piste de biciclete 250 de kilometri. Piste de biciclete avem deja în licitaţie şi studiu de fezabilitate, valoarea estimată ar fi de 50 de milioane de euro", a declarat Gabriela Firea la finalul întâlnirii pe care a avut-o la sediul Primăriei Generale a Capitalei cu comisarul european Corina Creţu.

În plus, edilul a declarat că a discutat şi posibilitatea obţinerii unor finanţări europene pentru realizarea a trei pasaje rutiere, menite să descongestioneze traficul în anumite zone din Capitală.

"Pasajul denivelat Petricani, există un studiu de fezabilitate, acesta va fi reactualizat, valoarea estimată ar fi de 25 de milioane de euro. Pasajul denivelat Andronache, un obiectiv foarte important pentru noi, există un studiu de fezabilitate pe care îl vom reactualiza, valoarea estimată fiind de 25 de milioane de euro. O zonă foarte aglomerată a Capitalei, cetăţenii au foarte mare dreptate să fie nemulţumiţi, pentru că lucrările trenează, mă refer la Prelungirea Ghencea - Domneşti. Există licitaţie pentru studiul de fezabilitate, valoarea estimată fiind de 35 de milioane de euro. Sunt proiecte eligibile, urmează să se decidă asupra acestora", a precizat Gabriela Firea, conform Mediafax.

Corina Creţu a declarat că, pentru moment, banii europeni vor merge doar către proiectele aflate deja în derulare, urmând ca alte finanţări să fie analizate după ce municipalitatea va definitiva proiectele şi va depune dosarele de finanţare.

Etichete: centura Capitalei, corina cretu, pasaje auto, pasaje bucuresti, UE

0/4 COMENTARII
ggg
25 mar 00:28
+0
VOTURI
-0
TODO : Maniu - pe la VEST de lac - Giulesti - Bucurestii Noi
Fox
20 mar 09:35
+0
VOTURI
-0
Campania B356 de preaslavire a PSD-ului continua... Din ciclul "Ce urmeaza sa faca iubita mea primarita!" .... dar fapte? Faptele concrete nu prezentati? A, nu aveti ce? :))
ergre
20 mar 00:49
+0
VOTURI
-0
Sa ne zica si noua coana Firea cat mai e procentul de spaga. Tot 10% ca pe vremea lui Oprica sau a mai crescut?! Nu de alta, dar sunt 1,8 miliarde de Euro bugetul PMB + bugete sectoarelor si nu stim unde sunt banii. Poate ne explica si noua ca sa nu ramanem prosti.
asdasd
19 mar 23:57
+0
VOTURI
-0
Da' n-ati vrea sa terminati mai intai ce aveti in lucru si dupa aia sa va apucati de altceva?
De metroul Drumul Taberei ce se aude? In trei ani, nu? De pasajul Piata Sudului ce se aude? Gata si el tot in trei ani, nu? De pasajul Grigorescu...? Ala mai dureaza un pic, vreo cinci ani, nu?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE