Trei răniţi din explozia de la Chişinău, aduşi la BucureştiTrei pacienți cu arsuri grave în urma unui incendiu care a avut loc sâmbătă la Chișinău au fost transferați, duminică, la București, cu o aeronavă militară, informează Ministerul Apărării Naționale.

Trei raniti din explozia de la Chisinau, adusi la Bucuresti
Trei răniţi din explozia de la Chişinău, aduşi la Bucureşti

Trei răniţi în expozia care a avut loc ieri într-o cantină din Chişinău, au fost aduşi în București, unde vor fi trataţi la Spitalul de Arsuri. O aeronavă militară românească a aterizat Bucureşti, la Baza militară 90.

Este vorba despre pacienții care au suferit cele mai grave răni, În total, 13 oameni au fost răniţi în urma exploziei unei butelii.

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează, astăzi, 10 ianuarie, un zbor umanitar de urgenţă pe ruta Otopeni - Chișinău - Otopeni, pentru transferul în România a trei pacienţi care au suferit arsuri grave, în urma unui incendiu care a avut loc sâmbătă, 9 ianuarie, în capitala Republicii Moldova.

Aeronava militară a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni în jurul orei 11.00.

Echipamentele medicale specifice şi asistenţa pacienţilor pe timpul zborului sunt asigurate de o echipă medicală a SMURD, sprijinită de medici şi paramedici militari.

Misiunea este executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne.

Echipajul aeronavei este format din locotenent-comandor Florin Ianculescu – pilot, căpitan Claudia Voicu – copilot, maistru militar Ovidiu Lupu – loadmaster, locotenent-colonel Dragoş Tudose – medic şi plutonier Gabriel Mardale – paramedic, se arată într-un comunicat MApN citat de digi24.ro.

O explozie produsă sâmbătă după-amiază într-o cafenea din centrul Chișinăului a făcut 17 răniți, scrie jurnal.md, care adaugă că administratorii localului au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore.

Etichete: explozie chisinau, răniţi, spitalul de arși, transfer

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h