Trei săptămâni de concediu, în loc de două, pentru taţii care fac curs de puericulturăTaţii care deţin atestatul de absolvire a cursului de puericultură vor beneficia de concediu paternal majorat cu 15 zile lucrătoare, în loc de 10, cât prevede actuala legislaţie, potrivit unui proiect de lege adoptat marţi de Senat.

Trei saptamani de concediu, in loc de doua, pentru tatii care fac curs de puericultura (Foto utilecopii.ro)
Trei săptămâni de concediu, în loc de două, pentru taţii care fac curs de puericultură (Foto utilecopii.ro)

Iniţiativa legislativă prevede ca "în cazul în care tatăl copilului nou-născut a obţinut atestatul de absolvire a cursului de puericultură, durata concediului paternal (...) se majorează cu 15 zile lucrătoare" şi că tatăl poate beneficia de de concediu pentru primii doi copii.

Potrivit formei actuale a legii, în cazul în care tatăl copilului nou-născut a obţinut atestatul de absolvire a cursului de puericultură, durata concediului paternal - 5 zile lucrătoare - se majorează cu 10 zile lucrătoare. Tatăl poate beneficia de prevederea aceasta numai o singură dată.

"Prezentul proiect are în vedere sprijinirea categoriilor de persoane de sex masculin care au o cultură educaţională pentru a asigura cele necesare creşterii copilului încă din primele zile de viaţă. Considerăm că este cazul de a susţine şi acele categorii sociale care au un venit ce le permite a demara o familie cu cel puţin doi copii şi au maturitatea de a le oferi un viitor încă din primele ore de viaţă", susţin iniţiatorii în expunerea de motive.

Sursa: mediafax.roEtichete: concediu paternal, concediu tata, puericultură

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE