Trei tâlhari, care i-au furat 100.000 de euro unui străin, arestaţi preventivUn strain a ramas fara 100.000 de euro dupa ce a fost talharit de trei barbati in Bucuresti (Foto: Grup RC)
Un străin a rămas fără 100.000 de euro după ce a fost tâlhărit de trei bărbați în București (Foto: Grup RC)

În urma cercetărilor efectuate, vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au formulat propunere de arestare preventivă faţă de inculpaţii Radu Mihai, Tudor Lucian şi Naidin Florin, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cei trei au conceput un plan pentru a o deposeda pe partea vătămată, cetăţean străin, de o sumă importantă de bani. Radu Mihai i-a spus părţii vătămate că doi prieteni de-ai săi au la vânzare aproximativ 4 kg de aur. Pentru a câştiga încrederea străinului, anterior momentului comiterii faptei, inculpaţii s-au întâlnit, la finele lunii ianuarie şi pe 1 februarie, cu partea vătămată pentru a discuta despre cumpărarea aurului.

Cetăţeanul străin a scos din bancă 100.000 de euro şi, conform înţelegerii, pe 2 februarie, el s-a deplasat, însoţit de inculpaţii Radu Mihai şi Tudor Lucian într-un restaurant, unde s-au întâlnit cu Naidin Florin şi cu un bărbat neidentificat.

Inculpatul Naidin Florin şi bărbatul neidentificat i-au arătat părţii vătămate nişte bijuterii şi apoi i-au cerut acesteia banii sub pretextul că vor să verifice (cu o lampă UV) dacă nu sunt falşi. În momentul în care bărbatul le-a înmânat banii, infractorii au scos un pistol cu care l-au ameninţat pe cetăţeanul străin, au introdus banii în geanta pe care o aveau pregătită, au părăsit localul şi au fugit de la faţa locului cu un autoturism.

Partea vătămată a încercat să-i urmărească, dar inculpaţii Radu Mihai şi Tudor Lucian, care se prefăceau că o ajută, au întârziat-o, blocându-i traseul de ieşire şi au încercat să îl determine pe persoana de origine străină să nu sesizeze organele de poliţie.

În acest caz, cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Sectorului 2 – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Etichete: aur, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, procuror, tâlhar

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h