Tren Constanţa-Bucureşti, cu 326 de pasageri, blocat la Cernavodă din cauza unei defecţiuni



Un tren în care se aflau 326 de pasageri şi care mergea pe ruta Constanţa-Bucureşti a rămas blocat, în urmă cu o oră, în zona localităţii Cernavodă din cauza unei defecţiuni la locomotivă, anunţă oficiali din cadrul CFR Călători.

Tren cu 326 de pasageri, blocat in zona Cernavoda din cauza unei defectiuni la locomotiva
Tren cu 326 de pasageri, blocat în zona Cernavodă din cauza unei defecţiuni la locomotivă

UPDATE CFR Călători începe o anchetă, după ce două trenuri care au circulat ieri pe rutele Arad-Mangalia şi Constanţa - Bucureşti Nord au avut întârzieri, primul de peste opt ore din cauza copacilor căzuţi pe linia de cale ferată în urma furtunii de duminică noapte, iar al doilea de aproape două ore, după ce locomotiva s-a defectat la intrarea în staţia Cernavodă Pod.

UPDATE Trenul IR 1582 Constanța - București a plecat cu o întârziere de 107 minute din stația Cernavodă Pod după ce luni la prânz, în jurul orei 13,35, a fost constatată o degajare de fum la locomotivă, iar aceasta a fost decuplată de la cele 7 vagoane, informează, luni, CFR Călători.

Potrivit Stirilor TVR, cauza defecţiunii a fost un scurtcircuit al electromotorului locomotivei. 

"Cei aproximativ 326 de pasageri şi personalul de tren (mecanic şi conductori) nu au fost în pericol. Trenul este remorcat de o locomotivă de ajutor sosită din Feteşti, de unde a plecat cu întârziere de aproximativ 107 minute. Circulaţia trenurilor care circulă pe aceeaşi rută nu este afectată", a transmiscompania feroviară.

Pasagerii care au legături către alte destinaţii vor primi detaliile necesare în Gara de Nord din Bucureşti.

Un alt tren, IR 1822, care circula de la Arad la Mangalia, are o întârziere de circa 8 ore şi jumătate, fiind blocat din cauza unor copaci căzuţi pe linie în zona Petroşani, în urma furtunii din cursul nopţii.

"Pasagerii care au bilete sau abonamente la cele două trenuri şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare", au anunţat reprezentanţii CFR Călători.

 

Un tren de călători, care face legătura între Constanţa şi Capitală, este blocat pe şine de mai bine de o oră în apropiere de Cernavodă. Mecanicul a anunţat o defecţiune la locomotivă, iar pasagerii aşteaptă ca trenul să se pună în mişcare, informează digi24.ro

Trenul ar fi trebuit să ajungă la ora 15.00 în București, dar nici la 60 de kilometri din Constanța, locomotiva s-a defectat.

Potrivit călătorilor, unul dintre cabluri a luat foc, iar trenul s-a oprit în apropiere de Cernavodă. Conductorul i-a anunțat pe pasageri că locomotiva s-a defectat și că trebuie să aștepte alta de la Fetești. Aceasta i-a transportat până la Cernavodă, iar acum pasagerii așteaptă să fie transportați către Capitală.

Reprezentanții CFR au declarat că este vorba despre o defecțiune la circuitul de alimentare a motorului și urmează să se facă cercetări pentru a se stabili cauza exactă. De asemenea, aceştia au declarat că se vor căuta soluții pentru cei care au pierdut legăturile din București către alte județe.

"Trenul InterRegio 1582 care trebuia să ajungă în două ore de la Constanța la București a avut o problemă la locomotivă. A fost trimisă o locomotivă de ajutor, pasagerii nu au fost în pericol.

În acest moment trenul a fost tras în stația Fetești, bănuiesc că este probabil în mișcare. Trenul ar trebui să plece în orice moment", a declarat Alina Predescu, purtător de cuvânt CFR Călători.

Din cauza incidentului, trenul de pe ruta Constanţa- Bucureşti va avea o întârziere de aproximativ 60 de minute.

 

Etichete: tren blocat, tren blocat Cernavoda

0/1 COMENTARII
penalii
21 Jun 07:42
+0
VOTURI
-0
Penalii din conducerea tarii continua programul european "Distrugerea Cailor Ferate Romane" pentru prosperitatea mafiotilor cu firme de sicrie maxitaxi preferate de saracanii analfabeti "ca merge mai repede si ie mai ieftine".

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE