TREN DERAIAT. Mai mulţi călători români sunt răniţiUn accident feroviar care a avut loc în Bulgaria luni s-a soldat cu mai mulţi răniţi, printre care şi cinci români. 

TREN DERAIAT. Mai multi calatori romani sunt raniti (Foto news-alert.eu)
TREN DERAIAT. Mai mulţi călători români sunt răniţi (Foto news-alert.eu)

Cinci romani au fost raniti in urma unui accident feroviar acre s-a produs in Bulgaria luni dimineata. 

Conform primelor informatii, romanii faceau parte dintr-un grup de 60 de turisiti straini care calatoreau cu trenul de la Sofia la Instanbiul, scrie cancan.ro. 

Accidentul a avut loc in gara Plovdiv, unde garnitura de tren urma sa schimba locomotiva.

In timpul manevrelor, noua locomotiva a lovit primul vagon.

Pe langa cei cinci romani, au mai fost ranite alte patru persoane.

Etichete: accident feroviar, călători, răniţi, români, tren

0/3 COMENTARII
Ing.
10 aug 17:53
+0
VOTURI
-0
Cuplarea locomotivei se face la maxim 5 km/h, la noi e obligatoriu să opreşti cu 5m înainte şi apoi să manevrezi încet, după cum te dirijează manevrantul cu steguleţul. Dar la unguri am văzut că se leagă direct, cu manevrantul chiar între tampoane (periculos, dacă locomotiva nu frânează, îl face praf pe ăla).

Tampoanele amortizează până la 10-15 km/h. La ce e peste... şi cu 20 km/h dacă intri, dai cu ăia din tren precum popicele, iar la 30 km/h şocul poate chiar să smulgă pereţii dintre compartimente, cu tot cu banchete şi călători, să nu mai zic de pagubele vagonului (care e daună totală de obicei, că îi îndoi şasiul, arată ca o banană). A fost şi la noi un caz din ăsta în Timişoara Nord acum câţiva ani.
Florea
10 aug 16:07
+0
VOTURI
-0
Poza ar putea fi de la un tren polonez, de acum vreo 4 ani.

Intrebarea mea e alta: cu ce viteza manevra locomotiva aia, de a reusit o tamponare asa serioasa? Am fost si eu in trenuri la care se schimba locomotiva, si, intr-adevar, se simte un pic impactul, dar e practic neglijabil...
Ce faceau mecanicii acolo? Schimbau locomotiva (pe vodca)?
Ing.
10 aug 14:13
+0
VOTURI
-0
Poza din articol clar NU e din Bulgaria. Vagoanele bulgăreşti sunt vopsite în roşu, cele turceşti în alb cu dungă albastră şi roşie, iar dacă tamponezi vagoanele cu viteză mai mare, în niciun caz nu se răstoarnă ca cele din poză!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE