Trendul vegetarian se extinde și la grădinițe. Află care este grădinița vegetariană din sectorul tăuGRĂDINIȚE VEGETARIENE BUCUREȘTI: Tot mai mulți părinți caută grădinițe care să ofere meniuri vegetariene. Dacă sunteți din București, aveți la dispoziție câteva grădinițe vegetariene, însă nu în toate sectoarele Capitalei. B365.ro a alcătuit o listă cu grădinițele vegetariene (ovo-lacto vegetariene) deschise în București.

GRĂDINIȚE VEGETARIENE BUCUREȘTI: Deși nu sunt multe, grădinițele care oferă un meniu vegetarian sunt tot mai căutate în rândul bucureștenilor. Fie că părinții sunt vegetarieni sau nu doresc să le ofere copiilor oportunitatea de a învăța să mănânce sănătos încă de la cea mai fragedă vârstă. Pediatrii susțin că un copil poate fi crescut vegetarian, însă este nevoie de un meniu echilibrat, elaborat cu atenție care să conțină toți nutrienții necesari pentru o creștere și dezvoltare normală a organismului.

Meniul unui copil vegetarian trebuie să fie foarte variat și se recomandă analize o dată la 6 luni pentru a depista din timp anemia sau orice alt deficit de vitamine și minerale. Cu toate că mazărea, năutul, fasolea și soia pot asigura necesarul de proteine, acestea sunt mai slab calitative decât cele animale, din acest motiv copiii au nevoie de un meniu echilibrat realizat de nutriționiști.

Grădinițele vegetariene din Capitală care oferă un meniu ovo-lacto vegetarian:

Grădinița Licurici Tineretului

Gradinița Licurici este situată în apropierea stației de metrou Tineretului. Are trei săli de grupă, sală de sport, sală de mese și curte amenajată. Meniul este variat și sănătos, de tip ovo-lacto-vegetarian care asigură vitaminele și toți nutrienții necesari copiilor între 3-7 ani. Acest meniu evită dulciurile concentrate și rafinate care sunt cauza slăbirii sistemului imunitar și a stării de agitație și nervozitate la copii. 

licurici

Programul grădiniței se desfășoară între orele 7:30 și 18:00. Părinții pot alege dintre programul scurt, normal și prelungit. Grădinița are chiar și o ofertă specială: pentru fiecare prieten adus veți beneficia de o reducere de 10% a taxei, timp de trei luni. În grupă sunt în medie 10-14 copii, în funcție de locurile disponibile în grupele de vârstă.

Grădinița Licurici Tineretului este situată pe Strada Cuza Vodă nr 141 A, Sector 4, Tel: 0744 493 157, 0761 175 263 .

Grădinița Răsărit

Grădinița Răsărit promovează o dietă lacto-vegetariană echilibrată. Grădinița Răsărit are 3 săli de grupă, bucătărie proprie, grupuri sanitare, spațiu de joacă amenajat în curte. "Meniurile sunt planificate și verificate de un doctor pediatru pentru a include cantitatea suficientă de proteine, lipide și glucide în fiecare zi din sursele vegetariene precum: brânza, iaurtul, nucile, semințele, fasolea, soia, tofu, cerealele, legumele și fructele", se arată pe site-ul grădiniței Răsărit.

Printre beneficiile unei astfel de diete vegetariene pentru copii sunt:

- întărirea sistemului imunitar și protecția împotriva bolilor copilăriei

- mai puțină iritabilitate, hiperactivitate

- claritate mentală și o mai bună concentrare

- meniul vegetarian este bogat in fibre și scăzut în grăsimi, ceea ce previne obezitatea și promovează digestia bună.

răsărit

Un meniu vegetarian la grădinița Răsărit ar putea arăta astfel:

Mic dejun: lapte cu inka, pâine cu unt și miere

Prânz: supă cremă de morcovi cu crutoane, budincă de paste și cașcaval la cuptor, salată cu roșii și castraveți

Gustare: clătite de hrișcă cu gem, cireșe.

Detalii despre programul și tarifele grădiniței Răsărit se pot găsi aici.

Grădinița Răsărit se află pe str. Foişorului 121 Sector 3 (zona Mall Vitan), Tel: 031 437 31 84, 0744565252 sau 0743161740.

Tot în Sectorul 3 se află alte două grădinițe care oferă meniu ovo-lacto vegetarian: este vorba despre Grădinița din cadrul Liceului Teoretic Mihai Ionescu (str. Căuzași nr.43. Găsiți mai multe informații despre program și tarifele practicate AICI) și despre Miniclub Condor care oferă meniu ovo-lacto vegetarian sau exclusiv vegetarian. Grădinița Miniclub Condor se află pe str. Burdujeni, nr. 3A, bl.GC5, ap.2 (zona Parc Titan).

Grădiniţa Menssana in Corpore Sano

Gradinita Menssana dispune de bucătărie proprie și sală de mese (restaurant pentru copii). Meniul servit copiilor este ecologic, bazat pe fructe și legume proaspete (ovo-lacto-vegetarian) și sucuri naturale preparate pe loc.

Mai mult, grădinița se laudă și cu alte produse ecologice: sirop muguri de brad și afine de pe muntele Ceahău, dar și ouă de prepeliță aduse direct de la fermă. Una dintre cele mai importante și sănătoase componente ale alimentației copiilor de la Menssana este reprezentată de laptele proaspat de capră și alte produse lactate de capră-bivoliță.

menssana

Detalii despre program și tarife se pot găsi AICI

Grădinița Menssana in Corpore Sano este situată pe Intrarea Undiței nr. 11, Sector 1, Tel: 021.232.96.57, 0722.51.91.51

Grădinița Monterra Cresc Montessori

Grădinița Monterra oferă la cerere meniul vegetarian. Copiii au activități de grup în care fac suc proaspăt de portocale, curăță și ronțăie rondele de morcov, fac salată de fructe sau de legume. Micuj dejun este bazat pe cereale integrale, lactate, fructe și legume, se folosește mierea în loc de zahăr. Gustarea conține dulciuri preparate în casă: plăcintă cu mere, plăcintă cu brânză, măr copt. Grădinița are două grupe de vârstă: Grupa mini 2-3 ani și Grupa mixtă 3-6 ani. Detalii despre tarife și program se pot găsi aici.

monterra

Grădinița Monterra Cresc Montessori are două sedii situate în Sectorul 2 pe str. Arhitect Gheorghe Mandrea, nr. 6, corp B, ap. 2, 4  (zona Piața Muncii) și str. Răspântiilor nr. 15 (zona Ștefan cel Mare). Tel: 0753 33 00 98

Etichete: grădiniţe, grădinițe București

0/1 COMENTARII
Sanda Bernazani
04 sep 21:07
+0
VOTURI
-0
Ideea e excelenta dar dezinformarea e crasa!! Uite ce se baga in acest articol ca sa starneasca mai multa panica si dubii in mintea multimii zilelor de azi (destul de ignoranta!) mai ales cand vb despre animale, veganism, animal right etc. Ei zic asa in acest articol..."Meniul unui copil vegetarian trebuie să fie foarte variat și se recomandă analize o dată la 6 luni pentru a depista din timp anemia sau orice alt deficit de vitamine și minerale." Pai cei care au scris articolul de fata inca nu au aflat caci elementele esentiale care cauzeaza aneniile, gen Ca-Mg-Fe, SUNT ABSORBITE DE CORPUL UMAN IN PROPORTIE DE DOAR 30% DIN LAPTE SI IN PROPORTIE DE 70% DIN VEGETALELE CU FRUNZE VERZI GEN SPANAC! Here we go dragi cititori....Go Vegan! ;) Thanks!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE