Trenurile CFR Călători au întârzieri din cauza geruluiGerul afectează circulația feroviară. CFR Călători a înregistrat miercuri întârzieri ale garniturilor de până la 50 de minute. Sunt afectate trenuri care vin din Timișoara, Galați, Sighetu Marmației, Craiova și Bacău.

Trenurile CFR Calatori au intarzieri din cauza gerului
Trenurile CFR Călători au întârzieri din cauza gerului

"Pe întreaga rețea feroviară s-a intervenit. Din cauza temperaturilor foarte scăzute, anumite cupoane de șină s-au rupt. S-a format un rost de dilatație de 5-7cm. Aceste rosturi de dilatație trebuie reparate pentru ca circulația feroviară să se desfășoare normal. Întârzierile sunt cuprinse între 40 și 50 de minute", a declarat Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR Călători.

Etichete: cfr calatori, intarzieri cfr calatori, mersul trenurilor, trenuri cfr

0/2 COMENTARII
Ing.
15 Dec 09:27
+0
VOTURI
-0
Crapă sudurile dacă nu sunt făcute cum trebuie. Sau se contractă prea mult şi se lărgesc joantele de dilatare, caz în care trebuie să vină cineva cu o cheie să le strângă.

Plus că nu tot oţelul folosit la şine e corespunzător. Sunt probleme mai ales cu şina de tip 65, importată din URSS în 1988 - 1989 şi utilizată pe câteva mii de km de linie refăcuţi în perioada aia (Ploieşti - Suceava, Centura de V a Bucureştiului). Chiar AGIFER (pe atunci OIFR - Organismul de Investigare Feroviar Român) a recomandat înlocuirea întregului lot de şină produs la fabrica sovietică, numai că e cam multă şi nu se poate înlocui prea repede.
Oțel special
14 Dec 19:15
+0
VOTURI
-0
„Din cauza temperaturilor foarte scăzute, anumite cupoane de șină s-au rupt.” - declarație oficială CFR.

Ce spuneți? O bucată de oțel a... crăpat de la frigul de afară ???

Două explicații posibile.
1. Mâncați cu polonicul. Luați și cu ceva lămâie, să nu vă vină rău.
sau
2. Șinele nu sunt făcute din oțel la standarde. Nu există oțel care să crape nici la -40 grade Celsius, și, din câte știu, încă nu s-au atins asemenea temperaturi pe aici.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE