Tribunal: Neregularităţi în rechizitoriul dosarului Lukoil. Acte materiale, dublate sau triplateMagistraţii Tribunalului Prahova , instanţă pe rolul căreia se află dosarul de spălare de bani care vizează compania Petrotel Lukoil, au anunţat, marţi, că în rechizitoriul dosarului au apărut o serie de neregularităţi, iar unele acte materiale au fost dublate sau chiar triplate.

Tribunal: Neregularitati in rechizitoriul dosarului Lukoil. Acte materiale, dublate sau triplate
Tribunal: Neregularităţi în rechizitoriul dosarului Lukoil. Acte materiale, dublate sau triplate
Foto: prahovabusiness.ro

Tribunalul Prahova a constatat neregularitatea rechizitoriului prin care acest dosar a fost trimis în judecată, magistraţii arătând că unele acte materiale au fost dublate sau chiar triplate, dar şi că procurorii nu au indicat activitatea infracţională concretă a inculpaţilor, potrivit Agerpres, citat de Economica.net.

Tribunalul Prahova a ridicat sechestrele asupra conturilor directorilor ruși ai Lukoil România

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis, marţi, în parte, cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii din dosar şi a constatat competenţa materială şi teritorială a instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

O benzinărie Lukoil, AMENDATĂ de OPC, pentru că benzina conţinea apă. Maşinile clienţilor, distruse

Totodată, magistraţii au constatat neregularitatea rechizitoriului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti cu privire la inculpaţii persoane fizice şi juridice care au fost trimişi în judecată în dosar.

Vezi şi: Mașinile DNA,alimentate de la benzinăriile Lukoil,companie implicată într-un dosar penal la Parchet

La capitolul 'în fapt', neregularitatea rechizitoriului constă în neindicarea activităţii infracţionale concrete a inculpaţilor, modul în care au contribuit la rezultatul socialmente negativ enunţat de procuror, prin raportare la atribuţiunile de serviciu, nedescrierea concretă a actelor materiale şi lipsa analizei procesului decizional în cadrul societăţii pentru a demonstra caracterul esenţial al acţiunilor inculpaţilor în luarea deciziilor.

Procurorii au dispus disjungerea unor cauze în dosarul Lukoil

'În cazul inculpatei persoană juridică Lukoil Europe Holdings BV Olanda, neindicarea unei anumite persoane fizice care să fi acţionat în numele său; neindicarea societăţilor comerciale favorizate de acţiunile inculpaţilor şi a interesului direct sau indirect al celor doi autori (Bogdanov Andrey şi Raţă Andrei) în cadrul societăţilor favorizate', se arată în decizia postată pe portalul instanţelor.

Dosarul Lukoil a fost trimis în judecată la începutul lunii august. Prejudiciul: 2 miliarde de euro

La capitolul 'în drept', neregularitatea vizează neconcordanţe în prezentarea actelor materiale ale infracţiunilor, în sensul că actele materiale prezentate au fost dublate sau chiar triplate, dar şi nelămurirea laturii civile prin nedescrierea modului de calcul al prejudiciului pentru fiecare inculpat şi pentru fiecare an în parte şi nelămurirea categoriilor de persoane vătămate în cauză.

Vezi şi: Șeful Lukoil, scrisoare către președintele Iohannis, pe tema anchetei DNA

Magistraţii spun că, dacă s-ar considera că şi acţionarii SC Petrotel Lukoil SA sunt persoane vătămate, atunci toate aceste persoane trebuie identificate şi indicate.

Mai mult pe Economica.net.

Vezi şi: Lukoil a trecut la amenințări după sechestrul pus de DNA: Va închide rafinăria din România

Etichete: lukoil, rechizitoriu, tribunal

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE