Cristian Popescu Piedone a fost scos de sub control judiciar pe cauţiuneTribunalul Bucureşti a admis contestaţia depusă de avocaţii fostului primar Cristian Popescu Pierdone şi a anulat măsura controlului judiciar pe cauţiune, impusă în cazul acestuia. Decizia este definitivă.

Cristian Popescu Piedone NU poate candida la Primaria Sectorului 4. Decizie DEFINITIVA
Cristian Popescu Piedone NU poate candida la Primăria Sectorului 4. Decizie DEFINITIVĂ
Foto: realitatea.net

Cristian Popescu Piedone a scăpat de controlul judiciar dispus pe numele său, după ce Tribunalul București a admis, vineri, contestația depusă de fostul primar al sectorului 4 la decizia DNA. De asemenea, magistrații au hotărât să îl scape pe Piedone și de plata cauțiunii, stabilită la 1,5 milioane de lei, dar și de sechestrul pus pe bunurile sale în dosarul privind tragedia de la clubul Colectiv, informează realitatea.net.

La mijlocul lunii decembrie, DNA a decis că fostul edil trebuie să plătească o cauțiune de 1,5 milioane lei, iar pe 29 decembrie 2015 acesta a depus drept garanție un imobil și vehicule de epocă.

Inițial, Cristian Popescu-Piedone a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv. Ulterior, procurorii l-au anunțat că au extins urmărirea penală și au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în cazul său pentru fals intelectual și abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în perioada 12 noiembrie 2014 — 30 ianuarie 2015, Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis un acord și o autorizație de funcționare necesare desfășurării activității de către o societate comercială (alta decât SC Colectiv Club SRL).

Pentru a autoriza funcționarea acestei societăți, scrie agerpres.ro, Piedone a emis documentele administrative (acordul și autorizația de funcționare), prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că firma respectivă îndeplinea cerințele legale necesare avizării.

Piedone a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2015 împreună cu două funcționare din Primăria sectorului 4 — Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu, ambele fiind acuzate de complicitate la abuz în serviciu, însă ulterior cei trei au fost eliberați.

Etichete: colectiv, control judiciar, Cristian Popescu Piedone

0/2 COMENTARII
Spagatone
08 Jan 14:32
+0
VOTURI
-0
Pai daca a impartit banii cu Dragos de la Curtea de Conturi normal ca e cel mai tare din parcare:))
DRAGOS
08 Jan 14:26
+0
VOTURI
-0
Cel mai bun primar din Romania. Singurul sector unde Curtea de Conturi nu a gasit nereguli.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE