Tribunalul Bucureşti obligă RADET să plătească 1,5 miliarde lei către Elcen. Decizia nu e definitivăTribunalul București a stabilit că RADET  trebuie să plătească aproape 1,5 miliarde lei către Elcen Bucureşti, reprezentând datorii istorice pentru energia termică furnizată de ELCEN în perioada mai 2013 – decembrie 2014. Decizia nu este însă definitivă.

Tribunalul Bucuresti obliga RADET sa plateasca 1,5 miliarde lei catre Elcen. Decizia nu e definitiva
Tribunalul Bucureşti obligă RADET să plătească 1,5 miliarde lei către Elcen. Decizia nu e definitivă
Foto: economica.net

Instanța a respins însă cererea ELCEN de obligare a RADET la plata de dobânzi de întârziere pentru suma respectivă. Decizia nu este definitivă, RADET având la dispoziție 10 zile pentru a cere anularea acesteia, informează profit.ro.

"Admite în parte cererea de emitere a ordonanței de plată. Obligă debitoarea să plătească creditoarei, în termen de 20 de zile de la comunicarea ordonanței de plată, suma de 1.492.578.509,54 lei reprezentând contravaloare energie termică furnizată în perioada 10.05.2013 - decembrie 2014. Respinge capătul de cerere de obligare a pârâtei la plata dobânzilor contractuale de întârziere. Obligă debitoarea să plătească creditoarei cheltuieli de judecată în sumă de 200 lei. Cu drept de cerere în anulare pentru debitoare, în 10 zile de la comunicare", se arată în decizia Tribunalului București.

Cum Primăria Capitalei are restanțe mari la achitarea către RADET a subvențiilor la prețul gigacaloriei livrate populației, RADET a acumulat în timp față de ELCEN datorii totale de aproape 3,6 miliarde lei, inclusiv dobânzi și penalități de întârziere.

Etichete: datorii radet, RADET, radet elcen

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h