Tronsonul Cernavodă - Medgidia al Autostrăzii Soarelui, gata săptămâna viitoareTronsonul Cernavodă - Medgidia al Autostrăzii Soarelui (Bucureşti-Constanţa) va fi inaugurat săptămâna viitoare. Traficul se va desfăşura pe o singură cale -două benzi, o bandă pe fiecare sens- în regim de drum naţional, anunţă Compania Naţională de Autostrazi şi Drumuri Naţionale din România.

Initial, pe autostrada se va circula in regim de drum national (foto: adevarul.ro)
Iniţial, pe autostradă se va circula în regim de drum naţional (foto: adevarul.ro)

Potrivit CNADNR, deschiderea oficială a circulaţiei pe o cale a autostrăzii A2, Tronsonul Cernavodă - Medgidia, va avea loc în 19 iulie, de la ora 11.00, la Nodul rutier Cernavodă, informează realitatea.net.

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a anunţat, la începutul lunii, că din 20 iulie se va putea circula de la Bucureşti la Constanţa, pe autostradă.

"În 20 iulie, pe sectorul Medgidia - Cernavodă se dă drumul în regim de drum naţional, cu indicatoare de drum naţional, cu restricţiile de drum naţional, tocmai pentru a facilita accesul turiştilor la mare. Se va circula cu maxim 80 de kilometri la oră, pe o singură cale, pe două benzi, o bandă pe fiecare sens. De la Medgidia la Constanţa, inclusiv Centura municipiului Constanţa, va fi în regim de autostradă, cu toate segmentările, cu măsurile pentru siguranţa circulaţiei, se va circula cu 130 de kilometri pe oră. Considerăm că este foarte util să asigurăm accesul turiştilor la mare, vedeţi ce se întâmplă în fiecare sfârşit de săptămână şi nu numai", afirma ministrul Ovidiu Silaghi, după o vizită pe şantierul autostrăzii A2.

După ce Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit să realizeze tronsonul de autostradă Cernavodă - Medgidia, a fost organizată o nouă licitaţie câştigată de consorţiul Astaldi - Max Boegl, acelaşi care lucrează şi la tronsonul Medgidia - Constanţa.

Semnarea contractului a avut loc pe data de 21 septembrie 2011, iar pe 7 octombrie au început lucrările. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmează să fie finalizaţi complet în ianuarie 2013, dar din vară se va putea circula pe o singură cale, anunţă realitatea.net.

La sfârşitul lunii iulie 2011 au fost inauguraţi 21 de kilometri din autostradă, de la Murfatlar la Constanţa, iar timp de două luni circulaţia s-a desfăşurat pe o singură cale până la finalul lui septembrie, când a fost dată circulaţiei şi cealaltă cale.

Etichete: Autostrada Soarelui

0/1 COMENTARII
vallym
12 iul 23:04
+0
VOTURI
-0
firma de "casa" a lui Basescu se pare ca se tine de treaba si termina ce a inceput acum un an si putin...daca lucra Bechtel si aici ne trebuiau 10 ani pentru 15 km...pacat de mizeria din tara asta, si de ce se intampla acum cu presedintele nostru

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE