Tronsonul de autostradă Cunța-Săliște, expertizat tehnic. Cât plăteşte CNADNRCompania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a lansat procedura de licitație deschisă pentru atribuirea contractului pentru efectuarea expertizei tehnice asupra lucrărilor executate la lotul 3 al Autostrăzii Orăștie - Sibiu, valoarea estimată a acestuia fiind de 1,81 milioane lei, fără TVA.

Tronsonul de autostrada Cunta-Saliste, expertizat tehnic. Cat plateste CNADNR
Tronsonul de autostradă Cunța-Săliște, expertizat tehnic. Cât plăteşte CNADNR

"Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale comunică inițierea procedurii de licitație deschisă pentru atribuirea contractului de servicii având ca obiect: 'Expertiza tehnică asupra lucrărilor executate pentru obiectivul Autostrada Orăștie — Sibiu, lot 3, cuprins între km 43+855 — km 65+965, în lungime de 22,11 km'", menționează compania, într-un comunicat remis, vineri. 

Potrivit sursei citate, CNADNR, în calitate de beneficiar, a încheiat în data de 20 mai 2011 contractul de 'Proiectare și Execuție Autostrada Orăștie — Sibiu, Lot 3: km 43+855 — km 65+965' cu firma italiană Salini Impregilo Spa, în calitate de antreprenor. Din cauza a nerespectării obligațiilor asumate de antreprenor, în data de 13 ianuarie 2016, CNADNR SA a notificat antreprenorul cu privire la încetarea contractului menționat, în conformitate cu prevederile contractuale.

"În vederea finalizării acestui obiectiv, având în vedere stadiul execuției lucrărilor, al defectelor existente în șantier și lucrărilor rămase de executat, se impune clarificarea calității și cantității lucrărilor executate în șantier prin expertizarea acestora. Expertiza se va pronunța și asupra Proiectului tehnic de execuție", precizează CNADNR, conform Agerpres. 

Valoarea estimată a contractului de 1.808.496,00 lei fără TVA (inclusiv cheltuieli diverse și neprevăzute în procentaj de 10% din valoarea serviciilor), sumă ce va fi suportată din garanția de bună execuție a contractului reziliat.

Durata contractului este 15 luni de la data intrării în vigoare. Primele cinci luni ale contractului sunt pentru finalizarea expertizei tehnice. După primele trei luni de la începerea contractului vor urma 12 luni necesare pentru instalarea sistemului de monitorizare a zonelor cu instabilitate a terenului.

Termenul limită de depunere al ofertelor este 16 mai 2016, ora 10,00, deschiderea ofertelor fiind programată la ora 12,00.

În plus, din data de 30 martie 2016, directorul general al CNADNR a decis constituirea grupului de lucru — Unitatea de Implementare: Refacere Lot 3 Orăștie — Sibiu. Persoanele desemnate să facă parte din unitatea de implementare vor avea ca principală sarcină repunerea traficului pe sectorul de 22 de kilometri în condiții de siguranță, lucrările de reparație fiind executate în regie proprie.

CNADNR menționează că din grupul de lucru fac parte specialiști în domenii precum: construcție drumuri și poduri, proiectare, geologie, topometrie etc., personalul necesar pentru realizarea obiectivului urmând să fie asigurat de Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri Cluj și Brașov.

Etichete: expertizare tehnica, plata CNADNR, Tronsonul de autostradă Cunța-Săliște

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE