Trotuar pavat cu tot cu copaci. Locuitorii din oraş sunt revoltaţiMai mulţi copaci din Târgu Mureş au fost prinşi în pavajul de pe trotuare. Ecologiştii protestează faţă de decizia autorităţilor locale de a pava şi zona din jurul puietilor, fără a lăsa un spaţiu necesar acestora pentru a se dezvolta.

Ecologistii ii acuza pe cei care s-au ocupat de amenajarea zonei ca nu au luat in considerare faptul ca arborii sunt inca in crestere, iar pavajul turnat chiar la baza lor este o problema, informează stirileprotv.ro.

"Pentru dezvoltarea arborilor este necesar un spatiu de nutritie de aproximativ jumatate de metru prin care sa poata sa patrunda oxigenul si apa.", a declarat Szkas Laszlo, de la Asociatia pentru Protectia Mediului.

Sunt insa si voci care sustin ca puietii se vor putea dezvolta. Anca Teban, director sere: "Sunt niste pavaje speciale. In jurul arborilor sunt spatii intre pavaje care permit ca apa sa intre si la radacini. Deocamdata nu dauneaza in nici un fel cresteri si dezvoltarii arborilor din aliniament."

Activistii au facut sesizari la comisia de arbori a primariei Targu Mures si la agentia de mediu pentru ca pavajul sa fie inlaturat.

Etichete: copaci pavaj, pavaj, trotuar copaci

0/1 COMENTARII
primarele
07 Mar 07:57
+0
VOTURI
-0
Si in sectorul 3 e absolut la fel. S-au facut "alei" prin gradinile blocurilor cu copaci "incastrati" in dalele de beton iar trotuarul a devenit parcare. Chiar si in parc s-a facut asa ceva, alee pentru curse cu obstacole. Politia rutiera are ceva de spus la faptul ca in sectorul 3 trotuarele au au fost transformate in parcari "cu acte", unii mai punandu-si pe gard si afise cu "P platita, nu parca!". Suntem in Congo?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE