TROTUARELE din Capitală, invadate de CORTURI ELECTORALE. Ce spun bucureştenii GALERIE FOTOBucureștiul a fost împânzit de corturile electorale ale candidaţilor la Primăria Capitalei. Astfel, acestea ocupă o mare parte din trotuarele orașului, şi aşa pline de mașini parcate ilegal. Mai mult, corturile sunt amplasate în apropierea trecerilor de pietoni, îngreunând atât accesul oamenilor, cât și vizibilitatea șoferilor care sunt nevoiți să acorde o mai mare atenție. Chiar dacă, oficial, campania electorală încă nu a început, legea nu prevede o interdicţie pentru publicitatea politică stradală în perioadele dintre campaniile electorale.  

Accesul pietonilor pe trotuarele din București este îngreunat în ultima perioadă de corturile electorale amplasate în puncte strategice, în orice intersecție mai mare, fix în fața trecerilor de pietoni, blocând accesul oamenilor. Mai mult de atât, vizibilitatea participanţilor la trafic în multe intersecţiile din Capitală este obturată de aceste amplasamente electorale, cu toate că acest lucru este ilegal.

Astfel, conform ordonanţei numărul 7 din 2010, nu este permisă amplasarea construcţiilor şi panourilor publicitare în triunghiul de vizibilitate al intersecţiilor.

"Ne îngrămădim unii în alții când mergem pe stradă. Le-au pus și ăștia fix în nasul nostru, nu cumva să le scăpăm din ochi", a declarat un bucureștean vizibil deranjat.

Mai mult de atât, comercianții aflați la colț de stradă își desfășoară activitatea lângă corturi electorale amplasate în diferite zone de mare interes ale Bucureștiului. Atât la Unirii, cât şi la Dristor, comercianţii şi politicienii îşi împart spaţiul de pe trotuarul aglomerat.

De asemenea, multe corturi sunt amplasate fix în triunghiurile anumitor intersecţii, îngreunând vizibilitatea.

Nu în ultimul rând, corturile electorale blochează vizibilitatea pietonilor care vor să folosească trecerile de pietoni. Pentru a atrage cât mai mulţi oameni, aceste amplasamente au fost montate practic la marginea traversărilor.

"Nu mi se pare normal ce au făcut. Practic, eu nu mai am loc să traversez. Nu ştiu de ce le-au montat atât de aproape, când este atât spaţiu în intersecţia asta", a declarat un tânăr care aştepta la semafor în intersecţia de la Dristor.

În Rahova, în faţa Liberty Mall, bucureştenii au de a face cu o situaţie similară. Corturile sunt amplasate în faţa trecerii de pietoni, lăsând doar un spaţiu limitat pentru accesul pietonilor.

Președintele AEP a anunţat că în campania electorală pentru alegerile locale din 2016 sunt interzise bannerele, mesh-urile, panourile publicitare mobile, steagurile și ecranele publicitare, panourile publicitare fixe sau mobile, publicitate luminoasă, publicitatea pe vehicule, vehiculele inscripționate cu sloganuri de campanie și cele care difuzează materiale audio, spectacolele, serbările sau focurile de artificii.

Singurele materiale de propagandă electorală permise sunt afișele, care trebuie să respecte anumite dimensiuni, materialele de propagandă electorală difuzate la televiziuni, radiouri și publicate în presa scrisă și în mediul online, broșurile, pliantele și alte materiale tipărite din aceeași categorie. 

Care este calendarul acțiunilor privind alegerile locale din 5 iunie:

-28 martie 2016: constituirea Biroului Electoral Central (BEC);
-28 martie – 6 aprilie 2016: comunicarea către BEC a denumirilor și semnelor electorale ale partidelor politice, alianțelor politice, alianțelor electorale și organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale;
-11 – 26 aprilie 2016: depunerea candidaturilor;
- 4 mai: rămânerea definitivă a candidaturilor;
- 6 mai 2016: aducerea la cunoștință publică a numărului circumscripțiilor electorale, a delimitării și numerotării fiecărei secții de votare, precum și sediilor acestora;
- 6 mai – 4 iunie 2016: campania electorală;
-26 mai 2016: tipărirea buletinelor de vot;
- 5 iunie 2016 (în intervalul 07:00 – 21:00): ziua votării;
-6 iunie 2016 (ora 21:00): numărarea voturilor, încheierea proceselor-verbale, întocmirea dosarelor cu rezultatele votării;

Etichete: alegeri bucuresti, ALEGERI BUCUREŞTI 2016, ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016, Bucureşti, corturi alegeri 2016, corturi de campanie, corturi electorale, corturi electorale pe trotuare, trotuar bucuresti

0/3 COMENTARII
LEM
27 Apr 11:07
+0
VOTURI
-0
Imi "place"... Si-au pus corturile "langa un loc cu verdeata" , altul pe langa o pista de biciclisti , altii si-au "impartit" trotuarul , ca do0ar asa vor face si cand vor ajunge primari sau consilieri locali , altii nefiind prezenti isi lasa corturile drept parcare "acoperita" pe vreme urata , altul nemaigasind loc a pus cortul la marginea locului cu verdeata , acolo unde bordurile ori lipsesc sau suint "deplasate"...
In Rahova , da am gasit ceva "original" si anume "adunarea prelatei" spre a se prelungi perioada de folosinta...
Oricum aceste "corturi electorale" sunt un pericol atat pentru pietoni cat si pentru conducatorii auto , ingreunand vizibilitatea .
Ione
27 Apr 10:13
+0
VOTURI
-0
Trotuarele din Capitală, invadate de mașini. In fiecare zi!!!
vlad
27 Apr 09:12
+0
VOTURI
-0
Eh asta este... macar la locale putem trece cu vederea asa ceva, ca sunt 1-2 luni la 4 ani. E ok, decat sa avem candidati pe care sa nu-i stie nimeni prefer inconvenientul...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE