Trotuarul de la Piaţa Unirii, distrus în mai puţin de doi ani de la finalizarea lucrărilor. FOTOTrotuarul de la Piaţa Unirii arată deplorabil, deşi nu au trecut nici doi ani de la finalizarea lucrărilor. Dalele pavajului s-au spart, iar jardinierele zac răsturnate pe trotuar.

O investiţie de 2,5 milioane de lei, făcută de Primăria Capitalei, se duce, uşor, pe Apa Sâmbetei. Deşi nu au trecut nici doi ani de la finalizarea lucrărilor, trotuarul de la Piaţa Unirii arată jalnic, iar degradarea e tot mai evidentă, de la o zi la alta.

În mai puţin de doi ani de la amenajarea trotuarelor de la Piaţa Unirii, zona arată jalnic. Dalele pavajului s-au spart, iar jardinierele, amplasate la începutul anului trecut, deşi trebuiau să se evidenţieze prin coloritul florilor, zac acum răsturnate, pline de gunoi şi de iarbă uscată. Nici băncile din piatră albă nu au scăpat de mizerie şi de pasionaţii de graffiti, care, deşi lipsiţi de talent, nu s-au putut abţine să nu-şi lase amprentele pe aceste obiecte de mobilier urban atunci când au trecut prin zonă.

Astfel, acum pietonii fac slalom printre dalele sparte şi jardinierele degradate.

Sursa foto: Facebook Bucureşti Realist

Ca şi cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, traficul pietonal, extrem de aglomerat, este îngreunat şi de lucrările la pasajul pietonal construit de reprezentanţii Unirea Shopping Center. Lucrările la acest pasaj evoluează cu paşi de melc, deşi ar fi trebuit să fie gata în luna iunie, în contextul în care oficialii magazinului au anunţat că durata estimată a lucrărilor este de cinci luni, iar lucrările au fost începute în ianuarie.

Lucrările la trotuarul de la Piaţa Unirii au început în noiembrie 2012 şi au fost finalizate în luna ianuarie a anului trecut, când au fost aduse şi jardinierele.

Pentru reamenajarea trotuarului din Piața Unirii Primăria Capitalei a plătit 2,5 milioane de lei (peste 500.000 de euro). Lucrările au fost executate de firma Euroconstruct '98, una din firmele preferate ale Primăriei Capitalei, despre care presa a scris în mai multe rânduri că a fost favorizată pentru obținerea unor contracte oneroase pe bani publici. Firma este deţinută de către "regii asfaltului" Dan Besciu şi Sorin Vulpescu, patroni ai restaurantului Golden Blitz. În afară de "amenajarea" trotuarelor din Piața Unirii, Primăria Capitalei a mai contractat firma Euroconstruct pentru reabilitarea Bulevardului Liviu Rebreanu, execuţia lucrărilor la pasajul pietonal de la Piața Romană, pistele de bicicliști distruse, înlocuirea de borduri și alte lucrări de reparații pentru diverse străzi.

Etichete: pasaj, pasaj pietonal, pavaj, pavaj piata unirii, Piaţa Unirii, realitatea, trotuar, trotuar Bd. Unirii, trotuare Piaţa Unirii, trotuare sparte bucuresti

0/6 COMENTARII
Dan
22 aug 14:39
+0
VOTURI
-0
Te doare-n fund de problemele cotidiene, faci bani din casa, precum fetitele pe chat, ce-ti pasa ? Nesimtit-o !
Dan
22 aug 14:35
+0
VOTURI
-0
Dalele nu au fost fixate cu ceva, au fost puse de mantuia. Problema este de natura sociala. Daca cineva ar avea curiozitatea sa vada, mai multe zile la rand,in timp, ce soi de oameni populeaza zona, ar avea si raspunsul.... O lume extrem de suspecta, de dubioasa, unde justitia ar gasi raspunsuri, explicatii la multele "necunoscute' ce o provoaca...
ana maria
20 aug 15:44
+0
VOTURI
-0
Acum ai ocazia foarte reala de a castiga bani foarte repede stand in fata calculatorului in timpul liber postand anunturi pentru noi.Sistemul este bine pus la punct si este simplu pentru toti.Oferim curs de instruire si dezvoltare profesionala.Cerem si oferim seriozitate maxima.Pentru mai multe detalii trimite info la adresa de email anamaria_tapora@yahoo.com
alex
20 aug 15:31
+0
VOTURI
-0
Trotuarele din fata magazinului Unirea si de pe Magheru, bulevardul Elisabeta sunt facute de Primaria capitalei ( Oprescu), iar lucrarile sunt facute in bataie de joc. Am fost la Paris, londra, Barcelona si acolo vezi peste tot trotuarele placate cu "dale", dar sunt puse impecabil si sunt de o calitate net superioara fata de mizeriile pe care le pun la noi. Mi se pare clar ca Primaria Capitalei spala banii cu lucrarile astea de mantuiala.
doru
20 aug 13:56
+0
VOTURI
-0
@vlad - lucrarea din fata de la Unirii nu este facuta de Negoita ci de Oprescu. Negoita a facut o parte din trotuarele de pe Dd. Unirii iar lucrarea e impecabila, nu exista nicaieri in Europa lucrari de asemenea anvergura, calitate si peisagistica ! Nu stiu ce magarii o fi facut si Negoita la viata lui, daca a furat sau nu, insa noile trotuare de pe Bd. Unirii sunt de nota 10.
vlad
20 aug 13:21
+0
VOTURI
-0
Asta e problema cand pui dale, daca se sparge una, pe urma este efect de domino si se strica toate.... cum sa pui dale daca nu ai si un om pus sa le urmareasca??? Nebunia este ca in primaria noastra nimeni nu se gandeste la durabilitate!!! Orice lucrare publica ar trebui sa reziste cu intretinere minima spre 10 ani!! Dar noi vrem brizbrizuri, si borduri cu leduri ala Negoita

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE