Trupa Tumbling Bones va susţine concerte de bluegrass,în Bucureşti,Brăila şi Caracal-INTRAREA LIBERĂTrupa Tumbling Bones va susţine o serie de concerte de bluegrass în România, într-un turneu organizat de Biroul de Diplomaţie Publică din cadrul Ambasadei SUA, prin programul American Music Abroad, administrat de American Voices Abroad, sub egida Departamentului de Stat – Biroul pentru Educaţie şi Cultură.

Trupa Tumbling Bones va sustine concerte de bluegrass,in Bucuresti,Braila si Caracal-INTRAREA LIBERA
Trupa Tumbling Bones va susţine concerte de bluegrass,în Bucureşti,Brăila şi Caracal-INTRAREA LIBERĂ
Foto: Robert Newell via tumblingbones.com

Intrarea la aceste concerte este gratuită, în limita locurilor disponibile, sau pe baza de invitaţii disponibile la sediile instituţiilor culturale de mai jos.

Concertele vor avea loc dupa cum urmează:

Miercuri, 5 noiembrie - Caracal – Teatrul Naţional (Str. Cuza Vodă, nr. 10), ora 18:00

Joi, 6 noiembrie – Bucuresti – Studio „Horia Bernea", Muzeul Ţăranului Român (Intrarea Monetăriei, nr. 3), ora 19:00

Vineri, 7 noiembrie - Brăila – Casa de Cultură a Tineretului (Calea Călăraşilor, nr. 54), ora 19:00

Trupa Tumbling Bones este alcatuită din patru tineri inspiraţi de muzica veche. Grupul interpretează o combinaţie de compoziţii originale şi tradiţionale ce se inspiră din muzica bluegrass, muzica folk antebelică şi puţin din rock'n-roll-ul contemporan cu care au crescut membrii. Aceştia îşi creează muzica numai cu instrumente acustice, pantofi de step şi, cel mai important, cu vocile lor, anunţă Ambasada SUA, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Pete Winne (chitară, percuţie cu piciorul, voce) şi Jake Hoffman (banjo, chitară bas verticala, voce) au înfiinţat Tumbling Bones în toamna anului 2010.

EP-ul de debut al formaţiei, Risk Not Your Soul (2011), s-a clasat pe una dintre primele zece poziţii ale topului folk de radio al Roots Music Report. In primavara anului 2013, cei doi şi-au unit forţele cu Kyle Morgan, compozitor şi chitarist, apoi, în 2014, cu Aaron Jonah Lewis, violonist şi virtuoz.

American Music Abroad (AMA) este un program de schimb cultural menit să aducă pe scena muzicii mondiale contribuţiile muzicale bogate ale Americii şi cultura sa variată.

Biroul pentru educaţie şi cultură al Departamentului de Stat al SUA a încheiat un parteneriat cu American Voices pentru a interacţiona cu oameni din lumea întreaga prin schimburile American Music Abroad. Grupurile AMA reprezintă o mare varietate de genuri muzicale americane, iar în anul 2014 au ajuns în peste 40 de ţări din lumea întreaga. AMA dezvoltă totodată moştenirea istorică a Ambasadorilor jazzului, aparţinand tot Departamentului de Stat, care au început să călătorească prin lume în anii 1950, pentru a stabili legături între oameni, prin muzică. Între Ambasadorii jazzului s-au numarat Duke Ellington, Louis Armstrong şi Dave Brubeck.

Etichete: Ambasada SUA, Brăila, Bucureşti, Caracal, concert, intrarea liberă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE