Tudor Chirilă, un nou mesaj după tragedia din Colectiv - despre limitele sistemului medical românescTudor Chirilă a avut o nouă reacţie, după tragedia din Colectiv, luni, când a apreciat că mişcările de stradă care au avut loc după incendiu au amintit românilor că au dreptul să primească răspunsuri. Într-o postare pe facebook, artistul a făcut o recenzie a sistemului medical românesc şi a lipsurilor acestuia. 

Tudor Chirila, un nou mesaj dupa tragedia din Colectiv - despre limitele sistemului medical romanesc (Foto ziuaconstanta.ro)
Tudor Chirilă, un nou mesaj după tragedia din Colectiv - despre limitele sistemului medical românesc (Foto ziuaconstanta.ro)

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă a scris, luni, pe pagina sa de Facebook un mesaj în care spune că o tragedie de tipul celei care a avut loc în clubul Colectiv din Bucureşti, pe 30 octombrie, implică o direcţie medicală şi una de management şi coordonare.

"O tragedie de tipul celei de la Colectiv implică două direcţii: una medicală şi una de management şi coordonare (a celei medicale). Medicii lucrează şi îşi pun la bătaie priceperea într-un CONTEXT creat de management. Nu e posibil ca într-o asemenea tragedie să existe (pentru reuşită) doar priceperea şi efortul medicilor. Fără coordonare (mai ales în primele momente ale tragediei), fără proceduri, fără o bună gestiune imediată a resurselor medicale (dacă ele există), eforturile medicilor oricât de mari ar fi nu ar fi suficiente. Am avut ocazia să compar din poziţia de pacient sistemul românesc de sănătate (de stat) cu alte sisteme din Europa (Belgia, Franţa, Germania). Nu spun nimic nou şi nu sunt singurul care pot afirma că singurul loc comun este priceperea medicilor (şi asta nu în totalitate). În rest, baza legislativă, sistemul de asigurări, managementul spitalelor şi uzura morală a aparaturii medicale asigură în oricare comparaţie o distanţă prea mare în favoarea occidentului", a scris Tudor Chirilă.

De asemenea, Chirilă spune că mişcările de stradă le-au amintit românilor că au dreptul la întrebări şi răspunsuri, pentru că plătesc taxe, asigurări de sănătate şi sunt cetăţeni ai acestei ţări, scrie Mediafax. 

Etichete: colectiv, incendiu colectiv, postare, recatie, tudor chirila

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE