Tunelul de metrou din Drumul Taberei a fost terminat. Cârtiţele sunt aduse la Academia Militară.FOTOCârtiţele care sapă tunelul Magistralei 5 de Metrou Eroilor - Drumul Taberei şi-au încheiat activitatea, odată ajunse la staţia terminus Râul Doamnei. De acolo, vor fi aduse înapoi la Academia Militară, pentru a porni către staţia Eroilor. La 1 septembrie 2015, tunelul, staţiile de metrou şi toată structura de rezistenţă ar trebui să fie gata.

Joi, 15 ianuarie 2015, s-au finalizat tunelele pe Magistrala 5 de metrou, pe tronsonul Academia Militară - Râul Doamnei, acesta fiind, practic, primul tronson de tunele de metrou noi care s-a finalizat după 1989.

Primul tronson de metrou de pe Magistrala 5, care face legătura între cartierul Drumul Taberei şi Eroilor, ar urma să fie funcţional din 2017, informează economica.net

„Suntem în grafic cu lucrările, toată structura de rezistenţă va fi finalizată până la 1 septembrie, acest an, şi începem şi lucrările de finisaje, pentru ca, la sfârşitul lui 2016, cel târziu primul trimestru 2017, tot metroul să fie gata”, a declarat directorul Metrorex Aurel Radu pentru economica.net.

Potrivit acestuia, până la sfârşitul lunii martie, anul curent, strada Drumul Taberei va fi redată circulaţiei.

Proiectul Metroului de Drumul Taberei , Parcul Operei – Râul Doamnei, este realizat de un consorţiu format din Astaldi, FCC Construccion, AB Construction şi Delta ACM Antrepriză. Metroul de Drumul Taberei va avea zece staţii la Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară şi Eroilor. Magistrala 5 va acoperi, în principal, un bazin cu o populaţie de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei.
Costurile estimate pentru acest proiect sunt de 1,2 miliarde de euro. 85% din costuri sunt acoperite din fonduri UE nerambursabile.Etichete: lucrări metrou, magistrala 5, metrou drumul taberei

0/3 COMENTARII
Andrei
15 ian 23:49
+0
VOTURI
-0
Doar o cartita a iesit. Aoleu..... Citit mai bine inainte ! Saptamana asta iese si a doua apoi sunt desfacute si duse la Academie
Locataru' din 2
15 ian 20:38
+0
VOTURI
-0
Cris, muta-te in sectorul lui Vanghelie cel mai cel sector din Bucuresti.Sectorul 1,3 si 4 sunt cele mai ingrijite sectoare din acest de ''kkt'' oras.
Cris
15 ian 12:40
+0
VOTURI
-0
In sfarsit un lucru de calitate in orasul de kkt numit Bucuresti. Jos Oprescu si toti impostorii de la sectoare, care cred ca ne-au luat de fraieri. Bulangiilor, o sa vina vremea judecatii de apoi si veti arde in cazanul cu smoala. Primul cacanar care va fi aruncat in cazan e labagiul de Robert Negoita, de la sectorul 3 - primar tzaran si infatuat care nu s-a ridicat la inaltimea calitatii publice dobandite prin vot democratic. Un cacanar!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h