Tunisia a făcut anunțul oficial. CINE este islamistul împuşcat mortal la ParisTunisia a confirmat oficial că islamistul împuşcat mortal joi, în timp ce încerca să atace o secţie de poliţie din Paris, este cetăţeanul tunisian Tarek Belgacem. Tunisianul a locuit și în România în 2011, timp de 6 luni de zile, însă a fost expulzat din țara noastră.

Tunisia a facut anuntul oficial. CINE este islamistul impuscat mortal la Paris
Tunisia a făcut anunțul oficial. CINE este islamistul împuşcat mortal la Paris

Tunisia a confirmat luni că amprentele bărbatului împuşcat mortal de poliţie la Paris, trimise autorităţilor tunisiene pentru comparaţie, îi aparţin lui Tarik Belgacem, născut în 1991, scrie Mediafax. 

De asemenea, în baza amprentelor s-a stabilit că bărbatul este suspectat că a participat în 2013 la un jaf în Luxemburg, a anunţat luni justiţia luxemburgheză. "Putem confirma că amprentele digitale" ale acestui individ "corespund celor ale unei persoane suspectate că a participat la 16 octombrie 2013 la un jaf, în calitate de complice", a precizat justiţia luxemburgheză într-un comunicat.

Bărbatul a fost împuşcat mortal în ziua comemorării atacurilor din 2015 de la redacţia revistei Charlie Hebdo, în timp ce încerca să intre într-o secţie de poliţie din Paris având în mână un cuţit şi strigând "Mare este Allah!". Poliţiştii s-au temut că bărbatul încerca să comită un atac sinucigaş, astfel că, după ce l-au somat, l-au împuşcat mortal.

Potrivit unor surse, pe hainele suspectului erau fire electrice, dar s-a stabilit că nu avea asupra sa explozibil. Asupra sa a fost găsită o bucată de hârtie pe care era scris un jurământ de credinţă faţă de gruparea Stat Islamic şi în care promitea răzbunare pentru "atacurile franceze în Siria".

Etichete: atac, Paris, poliţie, tunisia, tunisian

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE