Tunurile fostului primar Liviu Negoiţă, anchetate de Agenţia de Achiziţii PubliceRomânia a fost avertizată de UE să ar putea pierde bani europeni din cauza contractelor cu dedicaţie ale fostului primar de la Sectorul 3, Liviu Negoiţă, pentru prietenii şi apropiaţii PDL. 

Liviu Negoita
Liviu Negoiţă

Potrivit unei analize efectuate de Agenţia Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP) pe 77 de contracte atribuite de Primăria Sectorului 3 în perioada 2007-2008, 40 au probleme în sensul că au fost acordate fără licitaţie publică sau cu licitaţii trucate, a precizat marţi noul şef al instituţiei, Dan Vlădescu în cadrul unei conferinţe de presă. Cele mai multe din acestea vizează lucrări de reabilitare a străzilor. 

Unul din cele mai mari tunuri date de fostul primar Negoiţă vizează un contract de 450 milioane de lei pentru "Lucrări de sistematizare pe verticală/modernizare/ranforsare/reparaţii curente/extindere apă/extindere canal pe raza sectorului 3, Bucuresti", atribuit pe data de 22.01.2010. Contractul a fost câştigat de Asocierea SC AXELA CONSTRUCTII SRL - SC AB CONSTRUCT SRL - SC TEHNOLOGICA RADION SRL - SC PRO CONS XXI SRL, unele din acestea abonate la contractele Primăriei Sectorului 3.

Din acest motiv, ţara noastră este avertizată de Uniunea Europeană asupra declanşării procedurii de infringement, după cum B365.ro a scris aici

Şeful ANRMAP a atras atenţia şi asupra faptului că mai mulţi angajaţi ai instituţiei s-au aflat şi se află în conflicte de interese din cauza contractelor atribuite către rude şi prieteni fără a fi respectată legea achiziţiilor publice, fiind astfel favorizate persoane apropiate PDL. 

Beneficiarul exclusiv al contractelor de pază din Sectorul 3 este BGS care a primit tot ce se putea în materie de servicii de pază, intervenţie în caz de dezastre şi chiar servicii medicale de urgenţă. Dacă la început, contractele se acordau pe ascuns, fără a se organiza licitaţie, în ultimii ani s-a ales o altă metodă. Se organizează licitaţii, dar condiţiile impuse în caietele de sarcini sunt atât de restrictive încât nicio firmă de pază nu se încadrează. Cu excepţia BGS. Reţeta a funcţionat. La toate licitaţiile organizate de Primăria Sectorului 3 pentru servicii de pază sau servicii medicale nu s-a înscris decât BGS, firma fiind declarată şi câştigătoare. Detalii despre milioanele de euro stoarse de BGS de la Negoiţă găsiţi pe B365.ro aici

În această vară, contractul de pază a parcurilor dintre BGS şi Primăria Sectorului 3 a expirat, el nemaifiind prelungit de  actualul primar Robert Sorin Negoiţă, după cum B365.ro a scris aici

În replică, fostul primar al Sectorului 3 a declarat în direct la Realitatea TV că cele 77 de contracte de achiziţii publice au fost verificate şi de Curtea de Conturi, însă nu au fost semnalate probleme. "Contractele verificate de Curtea de Conturi sunt perfect legale, nu a fost încălcată legislaţia în Primăria Sectorului 3", a precizat Liviu Negoiţă. 

Mai mult, fostul edil s-a lansat în acuzaţii la adresa PSD, partid din care face parte şi actualul şef al ANRMAP. "Ascultăm vorbe în vânt de la un incompetent. Să vină cu documente că s-a încălcat legea achiziţiilor publice", a conchis Negoiţă. 

Etichete: conflict de interese, Liviu Negoiţă, Uniunea Europeană

0/2 COMENTARII
cocostarc
17 iul 20:49
+0
VOTURI
-0
Sigur, cautati , dar mai ales inventati USL-isti ce sunteti , impotriva PDL, ca pe Presedintele tarii , prin frauda l-ati dat jos. Dar lumea romaneasca nu-i proasta , cum credeti voi. Voi vota NU la referendum
razvan
17 iul 15:06
+0
VOTURI
-0
Hmmm, dar de Poteras nu se aude nimic sau il acopera actualul Primar al Sectorului 6? Au fost cumva mana in mana?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h