Tupeu de București: Consilierii generali vor acces gratuit pe Național Arena: "Pentru că merităm!"Propunerea făcută de consilierul general Ion Stan de la PSD, de a primi bilete cu reducere, amendată apoi la primirea de bilete gratuite la lojă, a fost îmbrățișată cu căldură de toți ceilalți colegi. 43 de consilieri au votat în favoarea introducerii pe ordinea de zi a propunerii. Ion Stan a explicat de ce crede că merită accesul gratuit sau măcar la preț redus pe Arena Națională: "Câtă vreme ne-am chinuit să trecem hotărâri ca să fie construită, consider de bun simț să avem acces pe Arenă. Indemnizația unui consilier general este de 600 de lei, iar un bilet la meci 200-300 de lei. La stadion nu am fost invitați niciodată, doar la teatru și film" - a declarat consilierul PSD. Potrivit declaratiei sale de avere, Victor Ioan Stan are un BMW Z3 si un BMW X5. Stan, de meserie sofer, este si lider de sindicat. El este prieten cu fratii Sile si Nutu Camataru. Stan a fost implicat ca martor in dosarul fratilor Camataru.

UPDATE 18.22: Doar 14 membri ai CGMB au votat în favoarea proiectului privind accesul gratuit al consilierilor pe Arena Naţională. Deşi la începutul şedinţei consilierii generali erau foarte încântaţi de idee, reacţiile negative din partea jurnaliştilor prezenţi la şedinţa CGMB i-a inhibat şi doar câţiva au mai îndrăznit să voteze acest proiect.

Consilierul general Doru Giugula (USL) a depus un amendament la proiect, care prevedea ca accesul consilierilor generali să se facă gratuit, la lojă. Când a văzut că amendamentul propus de Giugula a fost votat, dar proiectul nu a primit numărul necesar de voturi, Ion Stan, iniţiatorul proiectului, i-a acuzat de ipocrizie pe cei care nu au votat de frica presei. El a argumentat că peste 20 de consilieri au semnat proiectul privind accesul cu reducere pe Arena Naţională pentru membrii CGMB, iar 43 de consilieri au votat în favoarea introducerii pe ordinea de zi.

Consensul politic poate exista. Doar atunci când sunt la mijloc interesele politicienilor, desigur. Această regulă a fost demonstrată încă o dată în ședința Consiliului General al Municipiului București de miercuri, în care 43 dintre consilieri au votat în favoarea introducerii pe ordinea de zi a propunerii consilierului PSD Ion Stan, conform căreia aleșii locali vor beneficia de intrare gratuită, sau măcar cu reducere de preț, pe Național Arena, la evenimente. Totuși, la fiecare eveniment în parte se va negocia cu organizatorii, astfel încât consilierii să beneficieze, dacă nu de gratuitate, măcar de o reducere la costul biletului. În orice caz, consilierii vor primi acces gratuit cu mașina în parcarea Arenei. Ion Stan a povestit, de altfel, cum a fost nevoit să parcheze pe bulevard când a fost la meci, deoarece nu i s-a permis accesul cu mașina în incinta parcului Arenei.

Un bilet la meciul amical România-Belgia, de pe Național Arena, de exemplu, costă între 40 și 400 de lei, iar un bilet la un concert, Depeche Mode, să spunem, costă între 135 și 435 de lei.

În Consiliul General al Municipiului București sunt 55 de aleși, din care 37 de la USL, 11 de la PDL, 7 PPDD.

Arena Naţională a fost construită din banii municipalităţii şi cu fonduri de la Guvernul României. Costul total a fost de aproape 250 de milioane de euro.

 

Etichete: consilieri, Consiliul General

0/2 COMENTARII
cristi
31 oct 16:58
+0
VOTURI
-0
pai e ceva normal, cand vii cu bani de acasa, dar m-i se pare mormal sa voteze legea asta si pentu ceilalti (22 milioane de locuitori ai acestei tari).
hahalera
31 oct 16:34
+0
VOTURI
-0
Initial au propus acces gratuit, parca. S-a schimbat titlul articolului, ca s-au mai razgandit putin. Dar cand Bucurestiul are grave probleme, ei se gandesc sa-si acorde reduceri si gratuitati. Mare rusine acest CGMB, in frunte cu Oprescu.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h