Tur virtual al Palatului Parlamentului, disponibil pe Google Street ViewPalatul Parlamentului poate fi vizitat virtual prin Google Street Views.

Tur virtual al Palatului Parlamentului, disponibil pe Google Street View
Tur virtual al Palatului Parlamentului, disponibil pe Google Street View
Foto: Google Street View

"Este un parteneriat gratuit prin care incercam sa crestem numarul de vizitatori in Casa Poporului, astfel incat intretinerea sa fie mai putin costisitoare pentru statul roman", a spus Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, conform Hotnews.ro. Imaginile au fost "culese" in marte 2015.

Alaturi de "Casa Poporului, pe Google Cultural Institute au fost adaugate noi colectii de la Muzeul National Brukenthal, Camera Arhitectilor din Romania, Fundatia ADEPT Transilvania si Asociatia Wassertalbahn (Mocanita de pe Valea Vaserului).

Palatul Parlamentului este una dintre cele mai impresionante cladiri de pe glob. Mai multe spatii din interiorul acestuia sunt disponibile acum pe Google Cultural Institute, intr-un tur virtual. Pot fi astfel vizitate unele dintre cele mai frumoase sali, „Nicolae Iorga", "Unirii", "Take Ionescu" sau "Al. I. Cuza".

Totodata, utilizatorii pot vizita Muzeul Parlamentului si pot admira o serie de obiecte de arta din colectia Palatului Parlamentului, publicate in expozitia de pe Google Cultural Institute. Au fost digitalizate 150 de opere semnate de artisti precum Nicolae Grigorescu ("Taranca cu donita si copil"), Octav Bancila ("Baiatul cu ghitara") sau Corneliu Baba ("Un arlechin").

Etichete: Palatul Parlamentului, street view, tur virtual

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE