Tur virtual în Palatul Parlamentului, începând cu 21 ianuariePalatul Parlamentului, una dintre cele mai mari clădiri din lume, după Pentagon, va putea fi explorat virtual, începând din 21 ianuarie, pe platforma Google Cultural Institute. Singura condiţie este ca utilizatorii să aibă conexiune la internet.

Tur virtual in Palatul Parlamentului, incepand cu 21 ianuarie (Foto libertatea.ro)
Tur virtual în Palatul Parlamentului, începând cu 21 ianuarie (Foto libertatea.ro)

Lansarea turului virtual al sălilor Palatului Parlamentului şi al Muzeului Parlamentului pe platforma Google Cultural Institute va avea loc, pe 21 ianuarie, la Sala "Nicolae Iorga" din acest edificiu.

La acest eveniment, care este organizat de Camera Deputaţilor şi Google România, vor participa Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi Dan Bulucea, Country Director Google România. Printre invitaţii la eveniment se vor număra reprezentanţi ai Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului şi mediului de afaceri, relatează Mediafax.

Google Cultural Institute este o platformă online lansată în 2011, care prezintă expoziţii ale marilor evenimente ale secolului al XX-lea, printre care teme referitoare la Holocaust şi la Nelson Mandela, dar şi colecţii de artă şi exponate din mari muzee ale lumii.

Fondat în 1998, de absolvenţii Universităţii Stanford Larry Page şi Sergey Brin, motorul de căutare Google este în prezent o companie prezentă pe toate marile pieţele globale. Google are sediul central în Silicon Valley şi deţine birouri în America de Nord, America de Sud, Europa şi Asia.

Google a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou în Bucureşti, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea.

Clădirea Palatului Parlamentului, numită şi Casa Poporului, se află situată în partea centrală a Bucureştiului şi are o suprafaţă desfăşurată pe 330.000 de metri pătraţi, potrivit site-ului casapoporului.ro.

Clădirea este înscrisă în Cartea Recordurilor la capitolul Clădiri Administrative, pe locul al doilea în lume după clădirea Pentagonului, iar din punct de vedere al volumului, cu cei 2.550.000 metri cubi ai săi, pe locul al treilea în lume, după clădirea de asamblare a rachetelor spaţiale de la Cape Canaveral din Florida şi după piramida lui Quetzalcoatl din Mexic. Construcţia depăşeşte cu 2% volumul piramidei lui Keops din Egipt.

Etichete: 21 IANUARIE, Palatul Parlamentului, platforma Google Cultural Institute, tur virtual

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h